Πεντανόστιμη συνταγή για Carrot cake με Coconut !!!

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Πεντανόστιμη συνταγή για Carrot cake με Coconut !!!

Πανεύκολη συνταγή, γρήγορη και νοστιμότατη !!!!

Από τα παιδικά μου χρόνια το αγαπημένο μου cake ήταν το Carrot cake και λάτρευα το frosting.

Το παράπονό μου ήταν πως στην μέση δεν ήταν ποτέ αρκετό.. λιχούδα εκ παλέ ..

Είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και για όλες τις περιστάσεις.

Τα υλικά είναι τα εξής :

260 gr αλεύρι γ.ο.χ.

3 κούπες καρότα τριμμένα ( 5-6 καρότα)

4 αυγά μεγάλα

1 κούπα καρύδα τριμμένη

1 κούπα καρύδια τριμμένα

1 κούπα ζάχαρη λευκή

1 κούπα ζάχαρη καστανή

2 κ.γ. σόδα μαγειρικής

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ κανέλα

1 1/4 κούπα ελαιόλαδο

1 κ.γ βανίλια εκχύλισμα

Για το Frosting

225gr Philadelphia

1 1/4 κούπες ζάχαρη άχνη

80 ml κρέμα γάλακτος

τριμμένα καρύδια

Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς

Σε δύο στρογγυλά ταψιά για κέϊκ τα αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και αφού βάλετε και χαρτί μέσα το βουτυρώνετε και αυτό από πάνω.

Σε δύο μπωλ χωρίζεται το λάδι με τις 2 ζάχαρες λευκή και καστανή και την βανίλια και ανακατεύτε καλά με σύρμα. Σιγά σιγά ανακατεύετε τα καρύδια, την καρύδα και ένα ένα τα αυγά.

Στο άλλο μπωλ περνάτε τα πάντα από μία σίτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα και τα προσθέτετε στο πρώτο μπώλ και συμπληρώνετε με τα καρότα. Μοιράζετε το μείγμα στα δύο ταψάκια και τα ψήνετε για 40 λεπτά

Σε ένα βαθύ μπωλ βάζετε το κρεμώδες τυρί και με ένα ηλεκτρικό μίξερ χεριού ανακατεύετε αρκετή ώρα, προσθέτετε σε μικρές δόσεις την ζάχαρη άχνη και στο τέλος την κρέμα γάλακτος.

Όταν βγάλετε τα κέϊκ από τον φούρνο, τα τουμπάρετε σε μια σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν για κανένα δεκάλεπτο.

Στην συνέχεια τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο πιάτο, βάζετε αρκετό frosting να είναι πολύ πλούσιο και μετά από πάνω το δεύτερο κέϊκ και ξανά το ίδιο. Μπορείτε να βάλετε τρίμματα από καρύδα από πάνω και καλή σας όρεξη. Κάντε tag το queen.gr και καλή επιτυχία