Τα πιο νόστιμα φασολάκια λαδερά με κάρυ και κανέλα

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Τα πιο νόστιμα φασολάκια λαδερά με κάρυ και κανέλα

Κάθε Δευτέρα πάω στην Λαική Βιολογική στην Πολιτεία όπου βρίσκω τα καλύτερα λαχανικά και φρούτα από τους φίλους μου εκεί τον Αντώνη, τον Φίλωνα και την Σούλα.

Αυτή την φορά αγόρασα καρότα, κολοκυθάκια, λευκά κρεμμύδια, πατάτες, κλπ,

Ήθελα καιρό να φτιάξω ή μπάμιες, ή αρακά ή φασολάκια και τα είχα προμυθευτεί. ( teaser οτι σύντομα η επόμενη συνταγή θα είναι μπάμιες ή αρακάς.. ).

Οπότε με κέρδισαν τα φασολάκια .. Συνταγή δεν είχα και έβαλα την φαντασία ως συνήθως έκανα τον σταυρό μου και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό μιας και μετά από λίγες μέρες τα ξανά μαγείρεψα !!!

Τσιγάρισα σε μια μεγάλη κατσαρόλα ένα λευκό κρεμύδι σε ελαιόλαδο, έκοψα σε μικρά κομμάτια τις πατάτες για να μαγειρευτούν καλά, καρότα και κολοκυθάκια. ( δεν έβαλα μαϊντανό με πειράζει στο στομάχι οπότε εσείς μπορείτε να βάλετε).

Το μυστικό ήταν να βάλω πολύ κανέλα , και στικ αλλά και σκόνη, κάρυ παντού πάνω από τα λαχανικά στην αρχή.. μετά έβαλα ένα κεσεδάκι πελτέ ντομάτας και μια κονκασε κονσέρβα σε μικρά κομματάκια ντομάτας. Λίγο αλάτι Ιμαλαϊων, πιπέρι, και ζέστανα νερό σε μια κανάτα πρόσθεσα φρέσκο κύβο λαχανικών για να γίνει ζωμός και τα πρόσθεσα όλα μαζί. Έβαλα ένα μεγάλο καπάκι και μετά απο 30 λεπτά περίπου μοσχοβολούσε όλη η κουζίνα από την κανέλα και το κάρι.

Σερβίρετε με φέτα και καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε στο www.instagram.com/majenco