Φτιάξε το απόλυτο Apple Banana Crumble και κέρδισε τις εντυπώσεις!!!

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Φτιάξε το απόλυτο Apple Banana Crumble και κέρδισε τις εντυπώσεις!!!

Με αυτό το γλυκό θα σου μοσχομυρίσει όλο το σπίτι!!!

Αυτό το γλυκό είναι φτιαγμένο από την φαντασία μου.

Πριν μερικά χρόνια είχαν έρθει φίλοι μου σπίτι και τους είχα φτιάξει το "Μαγικό" λεμονάτο κοτόπουλο μου στον φούρνο με πατάτες... θα σας πω την συνταγή σύντομα και για αυτό .. αράζαμε και παίζαμε Buzz με τις ώρες και κάποια στιγμή θέλανε γλυκό, οπότε μάζεψα τα υλικά που είχα μπροστά μου και χωρίς καμία συνταγή απλά με φαντασία έφτιαξα το φημισμένο μου Apple Banana Crumble το οποίο γινόταν ανάρπαστο κάθε φορά με απίστευτη ζήτηση. Θυμάμαι μια άλλη φορά που το έβγαλα από τον φούρνο, δεν πρόλαβα καν να το βγάλω από την φόρμα και ο Γίγου ( Mocha's dad), το εξαφάνισε καυτό που ήταν και σκέψου δεν είχα προλάβει να βάλω ούτε κρέμα αλλά ούτε και παγωτό.

Τα υλικά είναι τα εξής:

6 μήλα κόκκινα τα οποία τα κόβετε λεπτές φέτες αφού τα έχετε ξεφλουδίσει και βάλει σε ένα τεφάλ με λίγο βούτυρο και πολλά μυρωδικά κανέλλα, γαρύφαλο, apple spices, τα σωτάρετε λίγο και τα αφήνετε εκεί.

Σε μια στρογγυλή φόρμα βάζετε χαρτί, (δείτε στις φωτογραφίες πιο κάτω την διαδικασία για να καταλάβετε πώς και τι ).. και για βάση βάζω της Betty Crocker το White Cake mix το οποίο είναι δυσεύρετο στην Ελλάδα και μάλλον θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μαζί με λίγο βούτυρο το ισοπεδώνετε να είναι ίσια η βάση και ρίχνετε από πάνω τα μήλα και μετά σε λεπτά κομμάτια 2-3 μπανάνες οι οποίες με το ψήσιμο θα γίνουν καραμέλα ..

Σε ένα μπωλ ανακατεύετε 1 κούπα αλεύρι μαζί με 1 κούπα βούτυρο και 1 κούπα ζάχαρη μισή λευκή και μισή μαύρη. Με τα χέρια (φοράμε γάντια) τα τρίβετε όλα πολύ καλά μεταξύ τους να γίνουν crumble και μέσα στις χούφτες σας τα τρίβετε από πάνω από τα υπόλοιπα .. δείτε φώτογραφίες .. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς και κοιτάτε σαν παιδάκια θα σας τρέχουν τα σάλια και το σπίτι θα μοσχοβολίσει παιδικές αναμνήσεις..

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε στο www.instagram.com/majenco

Υγ: πάντα να φοράτε γάντια γιατί δεν κάνει να ακούμπατε με τα χέρια τα υλικά, για να μην χαλάσει το μανικιούρ και για να μην κολάνε πάνω σας τα υλικά ..