Τυρόπιτα πεντανόστιμη!

Τυρόπιτα πεντανόστιμη!

Είχα διάφορα τυριά τριμμένα για να κάνω σουφλέ μακαρονιών και άλλαξα γνώμη όταν μου ήρθε ιδέα να αγοράσω φύλλα για να κάνω τυρόπιτα, (πρώτη φορά την έκανα και βγήκε θεϊκή ).

Ανακάτεψα σε ένα μπωλ όλα τα τριμμένα τυριά 4 ήταν, μετσοβόνε, κεφαλοτύρι, πεκορίνο, και άλλο ένα, τα ανακάτεψα καλά με αρκετό πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ψιλοκομένο βασιλικό, ανακάτεψα δύο αυγά πολύ καλά και τα έριξα από πάνω και μετά έβαλα και φέτα σε κομματάκια όπως μπορείτε να δείτε στις φώτο πιο κάτω.

Είχα προθερμάνει τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς και είχα λιώσει βούτυρο για να πασπαλίσω το πυρέξ αλλά και τα φύλλα κάθε ένα ξεχωριστά. Έβαλα 3-4 στρώσεις μετά το μείγμα, ξανά 3 στρώσεις και τα υπόλοιπα φύλλα τα δίπλωσα το κάθε ένα δίπλα στο άλλο σαν πατσαβούρια όπως μπορείτε να δείτε, πασάλειψα παντού το λιωμένο βούτυρο και έριξα σουσάμι. Χάραξα καλά την πίτα και την έβαλα στον φούρνο και μετά από περίπου 50 λεπτά άλλο να σου το λέω και άλλο να το δοκιμάζεις..

Το μόνο επειδή τα τυριά ήταν αρκετά αλμυρά από μόνα τους αν και δεν είχα βάλει καθόλου αλάτι έπρεπε να είχα ρίξει λίγο γάλα.

Καλή επιτυχία !!!

Κάντε μας ταγκ

www.instagram.com/majenco

www.instagram.com/queengr