Φτιάξε το πιο νόστιμο Σουφλέ με Μπρόκολο!

Φτιάξε το πιο νόστιμο Σουφλέ με Μπρόκολο!

Είναι πολύ εύκολο νόστιμο, γευστικό και εντυπωσιακό!

Θα χρειαστείτε :

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

2 1/2 φλιτζάνια μπρόκολο florets (1 μεγάλη κεφαλή μπρόκολου)

1/4 φλιτζάνι βούτυρο

1/4 φλιτζάνι αλεύρι

1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

1 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί τσένταρ

6 μεγάλοι κρόκοι αυγών

6 μεγάλα ασπράδια αυγών

Εκτέλεση :

1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 325 ° F. η 160 βαθμούς, Καλύψτε το κάτω μέρος (όχι τις πλευρές) ενός σουφλέ 2 τεταρτημορίων με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος. Πασπαλίζουμε το τυρί παρμεζάνα στο κάτω μέρος του πιάτου και αναδεύουμε για να το επικαλύψεις. Αφήνω στην άκρη.

2) Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό σε υψηλή φωτιά και προσθέστε μπρόκολο, γυρίστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι σε υγρή μορφή. Στραγγίστε καλά και ψιλοκόψτε τα florets σε μικρότερα κομμάτια. Αφήνω στην άκρη.

3) Σε μια μεσαία κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε αλεύρι, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει, 1 λεπτό. Αδειάστε αργά το γάλα και συνεχίστε να χτυπάτε συνεχώς για να αποτρέψετε το σχηματισμό σβώλων. Προσθέστε αλάτι και μουστάρδα Ντιζόν, συνεχίζοντας να ανακατεύετε έως ότου το μείγμα πυκνωθεί, περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε σε τυρί και μπρόκολο.

4) Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους των αυγών. Ενώ συνεχώς χτυπάτε, προσθέστε μια μικρή ποσότητα του ζεστού μείγματος τυριού στους κρόκους. Μόλις συνδυαστεί, προσθέστε τους υπόλοιπους κρόκους στο υπόλοιπο μείγμα τυριών, χτυπώντας ελαφρά το μείγμα. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.

5) Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν άκαμπτες κορυφές. Διπλώστε ελαφρά το μισό από τα ασπράδια αυγού στη σάλτσα τυριού. Διπλώστε απαλά τα εναπομείναντα ασπράδια αυγού προσέχοντας να μην αναμειχθούν. Χύστε προσεκτικά το κουρκούτι στο έτοιμο σουφλέ πιάτο. Ψήνουμε 50-55 λεπτά μέχρι να πρησθούν και να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως.

Εξυπηρετεί 6-8 ατόμα

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco