Η Βασίλισσα των γλυκών είναι αυτή η Pavlova!

Η Βασίλισσα των γλυκών είναι αυτή η Pavlova!

Το αγαπημένο μου γλυκό από μικρό παιδί ήταν η Pavlova της μαμάς μου. Είναι το απόλυτο γλυκό ο Άρχοντας των γλυκών η Βασίλισσα των γλυκών εδώ και 40 + χρόνια που μου την φτιάχνει πάντα στα γενέθλιά μου, τα Χριστούγεννα και Πάσχα και στα γενέθλια όλων των μελών της οικογένειας.

Φέτος λόγω καταστάσεων δεν γιορτάσαμε παρέα το Πάσχα αλλά η Mummy μου φρόντισε να μου στείλει έκπληξη τα υλικά για την Pavlova σπίτι μου για να την "συναρμολογήσω" εγώ.

Μου είχε κόψει τις φράουλες σε κομματάκια και καθαρίσει τις μεγάλες που μπαίνουν στο πάνω μέρος. Μου είχε καραμελώσει φυστίκια και κόψει κομματάκια σοκολατά flakes της cadbury, και κομματάκια φρέσκου δύοσμου. Το μυστικό όμως είναι η πρώτη ύλη και αυτό που θα σας πω δεν είναι ούτε διαφήμιση ούτε τοποθέτηση προϊόντος απλά πραγματικότητα. Για να γίνει γευστικά και εικονικά η απόλυτη Pavlova χρησιμοποιούμε μαρένγκα και σαντιγή από τον Βάρσο της Κηφισιάς.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο στρογγυλό πιάτο το ένα κομμάτι μαρένγκας και από πάνω απλώνουμε την σαντιγί με τις κομμένες φράουλες, το καραμελωμένο φυστίκι και φύλλά μέντας, λίγη σαντιγή στην μέση και από πάνω το 2 κομμάτι μαρένγκας, απλώνουμε παντού την υπόλοιπη σαντιγή και βάζουμε όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω τα μεγάλα κομμάτια φράουλας, με τα καραμελομένα φυστίκια, την σοκολάτα και τον δυόσμο.

Η Μητέρα μου πάντα την κάνει πολύ πιο μεγάλη και βάζει πολλά φρούτα του δάσους raspberries, blueberries, ρόδι και αλλά μαζί με κομματάκια mars και μικρά μαρενγκάκια κλπ. Είναι μαγική!

Τρώγεται αμέσως δεν κρατιέται φρέσκια πάνω από μια μέρα στο ψυγείο .. και αυτή είναι και η "δικαιολογία" για να φαγωθεί όλη αμέσως!

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να με βρείτε στο : www.instagram.com/majenco

Υ.γ. Το Πάσχα ήταν στις 19 Απριλίου και τα γενέθλια μου στις 23 οπότε δεν την ξανά έφτιαξα μετά από 4 μέρες γιατί αν και ήταν πολύ σύντομα για να κάνω επανάληψη σε γλυκό ( το ήθελα ναι μεν ..) έφτιαξα μια καινούργια συνταγή που θα σας την δώσω πολύ σύντομα.