Η μυστική συνταγή για το ξακουστό Chicken Katsu Curry είναι αυτή και είναι θεϊκή!!!

Η μυστική συνταγή για το ξακουστό Chicken Katsu Curry είναι αυτή και είναι θεϊκή!!!

Η πιο διάσημη συνταγή στον κόσμο που έχουν λατρέψει εκατομμύρια κόσμος είναι αυτή του Chicken Katsu Curry του εστιατορίου Wagamama. Ενόψη Corona Virus η διάσημη αλυσίδα εστιατορίων αποφάσισε να κάνει release την πιο ΘΕΙΚΗ συνταγή του !!!

Την επόμενη κιόλας μέρα την έφτιαξα, με απίστευτη επιτυχία και μάλιστα την έφτιαξα δύο φορές και για μεσημεριανό και για βραδινό. Και μετά από λίγες μέρες την ξαναέφτιαξα, και τώρα που ετοιμάζομαι να σας γράψω την συνταγή έχω μια λιγούρα να ξαναμαγειρέψω αυτό το θεσπέσιο φαγητό.

Υλικά :

2-3 κσ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο θρυματισμένη

2.5 εκατοστά τζίντζερ καθαρισμένο και τριμμένο

1 κγ κουρμκουμά

2 κσ γεμάτες με mild curry powder

1 κσ αλεύρι

300 μλ ζωμό από κύβο κοτόπουλο ή λαχανικών

100 μλ coconut milk

1κγ ligh soy sauce

1 κγ ζάχαρη

50 γρ αλεύρι

2 κομάτια φιλέτο κοτόπουλο στήθος

2 αυγά

100γρ panko breadcrumbs

75 γρ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

40 γρ σαλατικά

120 γρ ρύζι ( χρησιμοποίησα Jasmin )

Οδηγίες :

1. Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ανακατεύεται μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προσθέτετε το κάρι και τον κουρκουμά και ανακατεύετε για να ελευθερωθούν οι γεύσεις.

3. Αφήνετε το μείγμα σε χαμηλότερη θερμοκρασία για ένα λεπτό.

4. Μετά προσθέτετε την κουταλιά με το αλεύρι, που θα βοηθήσει να σκληρήνει την σάλτσα και ανακατεύετε για ένα λεπτό.

5. Προσθέτετε τον ζωμό με το νερό σε μικρές ποσότητες λίγο λίγο και ανακατεύετε.

6. Ρίχνετε και το γάλα καρύδας σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και παραπάνω από 100 μλ. όσο πιο πολυ βάλετε τόσο πιο κρεμώδεις θα είναι.

7. Μετά βάζετε την ζάχαρη και την σόγια.

8. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο ενώ έχετε πανάρει το κοτόπουλο σωστά. ( το κοπάνισα σαν σνίτσελ και βγήκε ακόμα πιο ωραίο) , το κόβετε στα 2 πρώτα το βάζετε στο αλεύρι μετά στο αυγό και μετά στο πάνκο.

9 .Ο Executive chef Mr Mangleshot προτείνει να είστε προσεκτικοί όταν βάλετε το κοτόπουλο στο λάδι για να μην καείτε.

10. Πριν σερβίρετε το πιάτο σουρώστε το μείγμα κάρι για να είναι πιο βελούδινο.

11. Μαγειρεύτε το ρύζι και το βάζετε στο πιάτο.

12. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το "χαράζετε" διαγώνια και το διακοσμείτε και με σαλάτα στο πιάτο θα δείτε στις φωτογραφίες πιο κάτω.

Καλή επιτυχία !!!!

Μπορείτε να με βρείτε : www.instagram.com/majenco