Συνταγή για το απόλυτο Apple Crumble

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για το απόλυτο Apple Crumble

Πριν λίγες μέρες έφτιαξα 2 apple crumble και στο ένα έβαλα μέσα μπανάνα και βγήκε ακόμα πιο νόστιμο καραμελωμένο.

Το μυστικό μου πάντα για αυτή την συνταγή ήταν η βάση που ήταν ένα ειδικό αλεύρι που έβαζα μέσα το οποίο δεν το έχουν πλέον στην Ελλάδα οπότε δοκίμασα να κάνω μια παραλλαγή της original συνταγής μου και ήταν θεϊκό !!!!

Αρχικά ξεφλουδίζετε 3-4 μεγάλα πράσινα μήλα κατά προτίμηση τα Golden που είναι λίγο κίτρινα. Τα ψιλό κόβετε όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω.

Σε ένα τεφάλ η μαντεμένιο τηγάνι ( το προτιμώ μαγειρεύεις πολύ πιο υγιεινά ) βάζεις λίγο βούτυρο και αφού λιώσει, τα μήλα με 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και αρκετή κανέλα, μοσχοκάρυδο και apple spice.

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις 175 γρ αλεύρι περασμένο σε σίτα, 110 γρ golden caster sugar και 110 γρ βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Βάζεις τα γάντια σου και ανακατεύεις καλά να γίνει τριμμένο crumble.

Σε ένα Pyrex ρίχνετε τα μήλα και αν θέλετε και 2 μπανάνες ( θα γίνει πολύ πιο ωραίο με γεύση καραμέλας ) και από πάνω το crumble.

Πασπαλίζετε με 1 κσ demerara sugar και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 στον αέρα για 35-40 λεπτά.

Μπορείτε να το σερβίρετε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco