Συνταγή για τα απόλυτα κοχύλια γεμιστά στον φούρνο

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για τα απόλυτα κοχύλια γεμιστά στον φούρνο

Όλη μέρα η τηλεόραση μου είναι ανοιχτή στο food channel και παράλληλα χαζεύω συνταγές στο printerest και έτσι έρχετε η θεία επιφώτηση μου για τις μαγειρικές μου.

Χάζευα τα κοχύλια αυτά που τα τραβάγανε από το πυρέξ και με έποιασε μια λαιμαργία να τα φτιάξω και εγώ με το αποτέλεσμα να είναι θριαμβευτικό !!!

Το λέω πάντα η μαγειρική θέλει αγάπη, φαντασία και τα υλικά που έχουμε εύκαιρα πάντα

Και κάπως έτσι ξεκίνησα..

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο αέρα στους 180 βαθμούς.

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλάτι έβρασα το μισό πακέτο από τα κοχύλια με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σε ένα τεφάλ τσιγάρισα ένα λευκό κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. Έβαλα ένα σακουλάκι σπανάκι λίγο δύσμο ψιλοκομμένο και ανακάτεψα, ( μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω). Μόλις είχαν μαγειρευτεί έριξα ένα κουτάκι τυρί Ricotta, 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι, ένα γερό ανακάτεμα και αφού είχα σουρώσει τα μακαρόνια είχα πάρει ένα στρογγυλό σκεύος για τον φούρνο είχα ρίξει μέσα έτοιμη μαρινάρα ντομάτα και άρχισα να γεμίζω τα κοχύλια με την γέμιση με την βοήθεια ενός κουταλιού.

Αφού τοποθέτησα τα κοχύλια κυκλικά στο σκευός έριξα λίγο από τα τριμμένα τυριά που είχα φυλάξει και λίγη από την περισευούμενη μαρινάρα. ( Μπορείτε να βάλετε και ρίγανη η μπαχαρικά Ιταλικά )

Το έβαλα στον φούρνο μέχρι να γίνει τραγανιστό περίπου 20 λεπτά και ήταν μαγικόοοοο ..

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco