Συνταγή για το πιο εύκολο σπιτικό καρβέλι ψωμί

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για το πιο εύκολο σπιτικό καρβέλι ψωμί

Έχω δοκιμάσει από το πρώτο lockdown να φτιάξω ψωμί με απίστευτη επιτυχία και με πολλές παραλλαγές .


Αυτή τη φορά δοκίμασα μια συνταγή πανεύκολη αρκεί να έχεις κατσαρόλα από Μαντέμι.



Τα υλικά είναι πολύ απλά .



Σε ένα μπωλ βάζουμε :



3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.



2 κγ μαγιά



1 1/2 κγ αλάτι



1 1/2 κούπα νερό ζεστό περίπου 40 βαθμούς ( όχι πιο ζεστό γιατί να πετύχει ).



Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε λίγο τοποθετούμε μέσα σε ένα μπωλ που το έχουμε ψεκάσει λίγο με λάδι και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και από πάνω ένα πανί λίγο βρεμένο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 18-24 ώρες.



Μετά από ένα 24ώρο ή μια ώρα πριν το ψήσετε προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σας από Μαντέμι με το καπάκι μαζί μέσα στον φούρνο και καθώς γίνεται αυτό βγάζετε από το μπωλ την ζύμη πάνω σε έναν πάγκο ρίχνοντας λίγο αλεύρι ακόμα και κάνοντας μια μεγάλη στρογγυλή μπάλα. Βγάζετε με τα ειδικά γάντια την κατσαρόλα από τον φούρνο και ψεκάστε λίγο λάδι τοποθετήστε το ψωμί στο κέντρο έβαλα και σουσάμι και το έκανε ακόμα πιο ωραίο. Κλείνετε το καπάκι και βάζετε στον φούρνο αρχικά για 30 λεπτά μετά αφαιρέστε το καπάκι και ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε σε μια σχάρα και για να το διατηρήσετε ζεστό το καλύπτετε με μια πετσέτα κουζίνας. Εμείς το φάγαμε αμέσως με βούτυρο χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο και ήταν απόλυτα νόστιμο.



Καλή επιτυχία



Μπορείτε να με βρείτε εδώ :



www.instagram.com/majenco



www.twitter.com/majenco



www.facebook.com/JencaMajenco