Majenco's point of view

Majenco's point of view

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Some people have a photographic memory. I've got the film.

Συνταγή για Lemon Cream Cheese Bars

20 SHARES

Μια συνταγή δροσερή γλυκόξινη και πολύ νόστιμη

Ό,τι πιο εύκολο και γευστικό μπορείτε να φτιάξετε για τα παιδιά σας αλλά και για τους αγαπημένους φίλους σας σε χρόνο ντε τε.

Θα χρειαστείτε ένα πυρέξ 9 χ 13 ίντσες  στο οποίο θα τοποθετήσετε αλουμινόχαρτο όπως θα δείτε και στις πιο κάτω φωτογραφίες.

 Υλικά 

 2 κουτιά Pillsbury κρουασάν μεγάλα  (φρέσκια ζύμη ψυγείου 6 μεγάλα κρουασάν 350 γρ το κάθε κουτί ) 

 Σπρέι  μαγειρέματος 

 2 λεμόνια και χυμό και ξύσμα 

 2 κουτιά Philadelphia 

 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη 

 2 κσ βούτυρο λιωμένο 

 3 κς λευκή ζάχαρη 

 Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς .

Τοποθετείτε το αλουμινόχαρτο στο πυρέξ και ψεκάζετε με το σπρέι μαγειρέματος.

Ανοίγετε το ένα κουτί Pillsbury κρουασάν και το βάζετε προσεκτικά ομοιόμορφα (να πάει παντού) και καλύπτετε τα κενά μεταξύ τους.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ξύσμα από 1 1/2 λεμόνι και τον χυμό από 2 λεμόνια και τα χτυπάτε μαζί με τα Philadelphia και την μισή κούπα ζάχαρη, με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό και κρεμώδες. 

Το βάζετε πάνω στην απλωμένη ζύμη κρουασάν και από πάνω βάζετε το δεύτερο κουτί με τα υπόλοιπα 6 μεγάλα κρουασάν ομοιόμορφα χωρίς να υπάρχει κενό μεταξύ τους. 

Ανακατεύετε το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού με τα 3 κσ ζάχαρης και αφού απλώσετε από πάνω το λιωμένο βούτυρο πασπαλίζετε και το μείγμα αυτό.

Τα ψήνετε για 30 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν για 20 λεπτά. 

Τα κόβετε σε τετράγωνα και τα ξανά βάζετε στο πυρέξ και στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. ( αν και το δοκίμασα και ζεστό και είναι απόλυτο και έτσι ).

Καλή σας όρεξη!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco 

www.twitter.com/majenco 

www.facebook.com/JencaMajenco 

20 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ