Majenco's point of view

Majenco's point of view

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Some people have a photographic memory. I've got the film.

Συνταγή για σολομό στον φούρνο σε σούπερ μαρινάδα

20 SHARES

Η Μαριναδά αυτή κάνει την διαφορά και δίνει την νοστιμιά.

Από τα αγαπημένα μου ψάρια  είναι ο σολομός ο οποίος είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 και αλλά θρεπτικά. Πρόσφατα τον μαγείρεψα στον φούρνο και ενθουσιαστικά με την μαρινάδα που είχα φτιάξει γιατί ταίριαζε απόλυτα στο γούστο μου.

Υλικά:

450-600 gr Σολομό με την πέτσα από την μια πλευρά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 

2 κσ μέλι 

3 κσ μουστάρδα Dijon 

3 κσ σόγια χωρίς αλάτι 

2 κσ ελαιόλαδο 

1 κσ χυμός λεμόνι 

1/8 κγ αλάτι 

Μαύρο πιππέρι τριμμένο 

1/8 κγ πιπέρι καγιέν 

Λίγη πάπρικα 

Κομμένα κομμάτια μαϊντανό για διακόσμηση (προαιρετικό ) 

1 λεμόνι κομμένο σε 4 κομμάτια λεπτά 

 Εκτέλεση 

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς 

2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά για να φτιάξουμε την μαρινάδα. Βάζουμε τον σολομό μέσα για 15 λεπτά.

3. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε αλουμινόχαρτο ή χαρτί μαγειρικής και βάζουμε τα κομμάτια με το κομμένο λεμόνι και από πάνω τον σολομό και τον ψήνουμε για 15 λεπτά τον βγάζουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο ζουμί που έχει μείνει από την μαρινάδα και συνεχίζουμε στον φούρνο για αλλά 2-5 λεπτά. 

4. Σερβίρουμε σε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω το ζουμί.

Συνοδεύετε με ρύζι ή με μπρόκολο βρασμένο με σουσάμι 

 Καλή επιτυχία...

 

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

 

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

20 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ