Majenco's point of view

Majenco's point of view

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Some people have a photographic memory. I've got the film.

Μελιτζάνες με κάρυ, γάλα καρύδας και ρύζι basmati

7 SHARES

Το απόλυτο γευστικό φαγητό με μυρωδιές από την Ινδία.

Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που έφτιαξα πρόσφατα και ταιριάζει απόλυτα στις γεύσεις μου είναι αυτή η Ινδική συνταγή για μελιτζάνα με Κάρυστος και γάλα καρύδας μαζί με ρύζι Basmati.

 Μέσα σε μισή ώρα θα έχετε την απόλυτη γεύση στον ουρανίσκο σας και θα θέλετε να το ξανά φτιάξετε άμεσα. 
 
Τα υλικά για την συνταγή είναι για 2 άτομα .
 Θα χρειαστείτε 
 
1/2  κούπα ρύζι Basmati ( 100γρ.) 
1 μελιτζάνα μεσαίο μέγεθος 
1 κσ ελαιόλαδο 
1 κόκκινο κρεμμύδι 
2 σκελίδες σκόρδο
1 κσ garam masala powder or curry powder 
1κσ κουρκουμά 
1 κσ κόλιανδρο σε μπαχαρικό 
1 κονσέρβα ντοματάκια κομμένα ( 400γρ)
1 κούπα γάλα καρύδας  250 μλ
1/2 κγ αλάτι 
1.2 κγ πιπέρι 
1 κγ ζάχαρη 
 
 
Οδηγίες 
 
1. Μαγειρεύετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου 
2. Κόβετε την μελιτζάνα σε μικρούς κύβους και σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο τις τηγανίζετε σε ψηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά.
    Ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καούν.
3. Στο μεταξύ κόβετε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι και το ρίχνετε και αυτό μέσα στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία για 5-6 λεπτά.
4. Θρυμματίζετε τις σκελίδες σκόρδου.
5. Ανακατεύεται και το σκόρδο μαζί με τα μπαχαρικά όλα για 3-4 λεπτά.
6. Ρίχνετε τα κομμένα ντοματίνια και το γάλα καρύδας μαζί με το αλάτι και τα ανακατεύετε για 15 λεπτά. Το γάλα καρύδας σκληραίνει όποτε όταν γίνει αυτό σταματάτε να μαγειρεύετε ρίχνετε την ζάχαρη και σερβίρετε με αλάτι και πιπέρι.
 
Καλή επιτυχία ..
 
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :
 
7 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ