Majenco's point of view

Majenco's point of view

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Some people have a photographic memory. I've got the film.

Συνταγή για συγκλονιστικούς κολοκυθοκεφτέδες

Φτιάξτε τους πιο νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες τσακ μπαμ και εντυπωσιάστε.

Φτιάξτε τους πιο νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες τσακ μπαμ και εντυπωσιάστε.

Θα χρειαστείτε 

2 μεσαία κολοκυθάκια ( τριμμένα )

1/4 κούπας τυρί Ricotta 

1/4 κούπας γιαούρτι 5%

2 κσ φέτα τριμμένη 

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 

3 κρεμμύδια Scallions κομμένα σε πολύ λεπτά κομμάτια 

1/4 κούπας φρέσκο άνηθο 

2 μεγάλα αυγά 

2 κσ ξύσμα λεμονιού 

Αλάτι 

Πιπέρι 

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

3/4 κούπας αλεύρι 

Οδηγίες 

Σε ένα σουρωτήρι βάζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια μαζί με το αλάτι και τα αφήνετε για 10 λεπτά. 

Μετά τα στραγγίζετε πολύ καλά να φύγει η υγρασία.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κολοκυθάκια , την Ricotta , το γιαούρτι, τη φέτα, το σκόρδο τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού και μια κουτάλια του γλυκού αλάτι και μια πιπέρι. Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά -πολύ καλά- και προσθέτετε το αλεύρι να πάει παντού καλά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και μόλις πάρει τη σωστή θερμοκρασία σχηματίζετε με 2 κουταλιές της σούπας τους κολοκυθοκεφτέδες. Βάζετε 3 μαζί να είναι άνετοι -δείτε και τις φωτογραφίες πιο κάτω- σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία, τηγανίζετε και τα γυρνάτε μια φορά για 3 λεπτά. Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε σε πιατέλα. Φτιάχνετε περίπου 20. 

Σερβίρετε αν θέλετε με τζατζίκι και κομμάτια λεμονιού.

Καλή επιτυχία .. 

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco 

www.twitter.com/majenco 

www.facebok.com/JencaMajenco 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ