Ταλιατέλες με ζουμερά ντοματίνια τραγανό λεμόνι, δεντρολίβανο, kale, ρεβύθια και Burrata

Ταλιατέλες με ζουμερά ντοματίνια τραγανό λεμόνι, δεντρολίβανο, kale, ρεβύθια και Burrata

Είναι τα ζυμαρικά του καλοκαιριού και είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε στη ζωή σας. 

Φρέσκιες Ταλιατέλες με ζουμερά ντοματίνια τραγανό λεμόνι δεντρολίβανο kale, ρεβύθια και Burrata.

Αυτά τα ζυμαρικά γρήγορου μαγειρέματος είναι σαν να έχεις το καλοκαίρι μέσα σε ένα μπολ. Λάδι, δεντρολίβανο, τηγανητά ρεβύθια, λεμόνι και μακαρόνια της επιλογής σας, λινγκουίνι ή ταλιατέλες ταιριάζουν πιο πολύ., όλα τα υλικά ανακατεμένα με μια σάλτσα ζυμαρικών ντοματίνια, kale και άφθονο βασιλικό.

Σερβίρετε με κρεμώδες τυρί burrata, τηγανητό δεντρολίβανο, λεμόνι και επιπλέον τραγανά ρεβίθια. Αυτό είναι το τέλειο καλοκαιρινό δείπνο.

Απλό αλλά τόσο ευχάριστο και έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το πιο σημαντικό… κάθε στροβιλισμός ζυμαρικών με το πιρούνι σας είναι τόσο γευστικότατο.

Είναι τα ζυμαρικά του καλοκαιριού και είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε στη ζωή σας από τώρα έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχει ένα πράγμα που να μην αγαπάς για αυτά τα ζυμαρικά.

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτί ρεβύθια, στραγγίζεται και στεγνώνετε

3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο

2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού σε λεπτές φέτες (από περίπου 1 λεμόνι)

αλάτι και μαύρο πιπέρι

1 πακέτο λινγκουίνι ή φρέσκιες ταλιατέλες

4 φλιτζάνια ντοματίνια χρωματιστά

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κουταλιές ξύδι apple cider vinegar

1 κσ μαρμελάδα σύκο ή μέλι

3 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο

1 ματσάκι kale

1 μεγάλη χούφτα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

2 μπάλες φρέσκο τυρί Burrata, σε θερμοκρασία δωματίου

Όλα ξεκινούν με το ελαιόλαδο και τα ρεβύθια. Το τηγάνισμα των ρεβυθιών σε ελαιόλαδο με φρέσκα βότανα και λεμόνι είναι ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει για το καλοκαίρι. Το κλειδί είναι να τραγανίσετε τα ρεβύθια σε μια καλή ποσότητα ελαιόλαδου μαζί με φρέσκο δεντρολίβανο.. Κατά το τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος, ρίξτε λίγο λεπτό λεμόνι και αφήστε το να τηγανιστεί επίσης. Αφαιρέστε τα πάντα εκτός από το λάδι από το τηγάνι και τα καρυκεύστε όλα με αλάτι και πιπέρι. Τώρα έχετε τέλεια τραγανό ρεβύθια, τηγανητό δεντρολίβανο και τηγανητό λεμόνι…

Προσπαθήσετε να μην τα φάτε όλα πριν συναρμολογηθεί η συνταγή. Αλήθεια σας λέω είναι μαγικά.

Μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ζυμαρικών που να σας αρέσουν περισσότερο, αλλά θα συνιστούσα ταλιατέλες φρέσκιες ή λινγκουίνι. Θεωρώ ότι ταιριάζουν απόλυτα με αυτή την σάλτσα.

Τα ντοματίνια πρέπει να μαγειρευτούν μέχρι να είναι γλυκά και ζαχαρωτά. Μαγειρέψτε τις ντομάτες σε όλο το λάδι που ήταν το δεντρολίβανο μέχρι να σκάσουν και να απελευθερώσουν τους χυμούς τους. Προσθέστε ξύδι/μηλίτη μήλου και μαρμελάδα σύκου. Ναι, ξύδι και μαρμελάδα. Ξέρω ότι είναι πολύ περίεργο, αλλά παρακαλώ πιστέψτε με εδώ. Το ξύδι εξισορροπεί το οξύ στις ντομάτες, ενώ η μαρμελάδα προσθέτει το παραμικρό γλυκό και προσδίδει μια ωραία υφή "jammy" στη σάλτσα.

Μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, η σάλτσα θα πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμη. Προσθέστε τα ζυμαρικά στις ντομάτες μαζί με ένα άγγιγμα βουτύρου, φρέσκο ψιλοκομμένο kale και άφθονο φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό λίγο αλάτι και πιπέρι τοποθετείτε την μπουράτα και είστε έτοιμοι να φάτε.

Οδηγίες

1. Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα ρεβύθια και το δεντρολίβανο, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά έως ότου τα ρεβύθια τραγανιστούν παντού, περίπου 8-10 λεπτά.

Προσθέστε το λεμόνι και μαγειρέψτε ένα λεπτό, μέχρι να τηγανιστεί.

Αφαιρέστε τα ρεβύθια, το δεντρολίβανο και το μεγαλύτερο μέρος του λεμονιού από το λάδι σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το τηγάνι στην άκρη.

2. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με αρκετό αλάτι. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι το al dente. Λίγο πριν την αποστράγγιση, αφαιρέστε 1 φλιτζάνι νερό μαγειρικής ζυμαρικών για να το προσθέσουμε στο μείγμα της σάλτσας.

3. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το τηγάνι με το ελαιόλαδο που έχει περισσέψει από το δεντρολίβανο ακόμα μέσα σε υψηλή θερμοκρασία. Όταν το λάδι λάμπει, προσθέστε τις ντομάτες, το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να αναδύονται οι ντομάτες, περίπου 4-5 λεπτά. Μειώστε την φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέστε το ξύδι, την μαρμελάδα σύκο και το νερό μαγειρικής ζυμαρικών (3-4 κουταλιές της σούπας). Σιγοβράστε 5-10 λεπτά, μέχρι να μειωθεί η σάλτσα.

4. Προσθέστε τα ζυμαρικά, το kale και το βασιλικό, ανακατεύοντας καλά για να τα συνδυάσετε. Τρίψτε στο τηγανητό δεντρολίβανο, διατηρώντας 1 κλαδάκι για κάλυμμα. Εάν χρειαστεί, αραιώστε τη σάλτσα με επιπλέον νερό μαγειρικής ζυμαρικών.

5. Χωρίστε τα ζυμαρικά και το βούτυρο (αν χρησιμοποιείτε), ανάμεσα σε πιάτα και γεμίστε με τυρί burrata, τραγανά ρεβύθια, θρυμματισμένο δεντρολίβανο και λεμόνι.

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco