Συνταγή για την απόλυτη Quiche Lorraine που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας

Συνταγή για την απόλυτη Quiche Lorraine που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας

Συνταγή για την απόλυτη Quiche Lorraine που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας.

Συνταγή για την απόλυτη Quiche Lorraine

Έχω πειραματιστεί και την έχω φτιάξει με διάφορους συνδυασμούς γεύσεων (με 5 αυγά, με 6 και με 8 αυγά) αλλά και με διαφορά πυρίμαχα σκεύη (με σκεύος τάρτας αλλά και με βαθιά pyrex) και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή από όλες, αν και θα μοιραστώ και τις υπόλοιπες συνταγές σύντομα μαζί σας.

Το έχω πει και θα το λέω πάντα «η μαγειρική θέλει αγάπη, φαντασία και τα εύκαιρα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας».

Και κάπως έτσι πειραματίστηκα και έφτιαξα αυτή την Quiche Lorraine που είναι απόλυτη στα δικά μου γούστα.

Θα χρειαστείτε :

* 1 ζύμη σφολιάτας (χρησιμοποιώ Κανάκης ψυγείου )

* 1 λευκό κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά

* 4-5 Σπαράγγια

* 2 Πράσα

* 2 κσ βούτυρο αλατισμένο Lurpak

* 6 αυγά

* 3/4 κούπας γάλα πλήρες

* 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος

* 3/4 κγ αλάτι

* 2 κούπες τριμμένο τυρί Cheddar χρησιμοποιώ και τα 2 λευκό και πορτοκαλί

* 1κγ μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος για τάρτες και απλώνουμε καλά την ζύμη σφολιάτας να πάει παντού και κόβουμε περιμετρικά όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού και απλώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα, και για βαρίδια έβαλα γίγαντες (δείτε φωτός).

Βάζουμε την ζύμη στον φούρνο για 15 λεπτά.

Όσο ψήνουμε την βάση ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

Σε ένα τεφάλ βάζουμε 2 κσ βούτυρο αλατισμένο με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σπαράγγια και τα πράσα και τα ψήνουμε καλά μέχρι να καραμελώσουν και μετά ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο.

Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε καλά τα αυγά με το αλάτι, το γάλα, την κρέμα και τα τυριά. Βάζω δυο διαφορετικά τσένταρ αλλά όποιο και να βάλετε, κάνει.

Βγάζουμε μετά από 15 λεπτά την σφολιάτα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια και τα πράσα να πάνε παντού και προσθέτουμε τα υγρά στοιχεία.

Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αρχικά για 45 λεπτά. Μετά αφαιρούμε το ασημόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 12 κομμάτια.

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco