Συνταγή για yummy ζουμερό λαυράκι μαγειρεμένο σε μαντέμι

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για yummy ζουμερό λαυράκι μαγειρεμένο σε μαντέμι

Συνταγή για πεντανόστιμο Sea Bass μαγειρεμένο σε cast iron 

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη εκτός από σολομό δεν είχα ξανά μαγειρέψει ψάρι ποτέ μου μέχρι σήμερα και δεν ξέρω αν θεωρείτε beginners luck αλλά όχι μόνο ήταν πανεύκολο ήταν και πεντανόστιμο τόσο πολύ που περιμένω πως και πως να το ξανά φτιάξω.

Το βασικό για την συνταγή με το λαυράκι είναι το τηγάνι μαντεμιού

Θα χρειαστείτε

2 κομμάτια Λαυράκι 400 γρ ( καθαρισμένα φιλεταρισμένα 200 γρ το κάθε ένα)

1 κσ ελαιόλαδο

1 κσ Coconut oil

1/4 κούπας βούτυρο

Φρέσκο Θυμάρι

Φρέσκια ρίγανη

2 ροδέλες λεμονιού

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα

2. Σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνετε το τηγάνι μαντεμιού για 2-3 λεπτά.

3. Αφού έχετε σκουπίσει καλά τα φιλεταρισμένα κομμάτια από λαυράκι τα αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και από τις 2 πλευρές.

4. Ρίχνετε στο τηγάνι τα πάντα εκτός του ψαριού και ανακατεύετε να γίνουν όλα ένα. Βάζετε τα 2 κομμάτια ψαριού και από τις 2 πλευρές να πασαλειφτούν με το μείγμα και αφήνετε για 4 λεπτά από την μια πλευρά και για 1 περίπου από την άλλη και προσθέτετε και τις 2 ροδέλες λεμονιού δείτε τις φωτογραφίες πιο κάτω. .

5. Βάζετε στον φούρνο για 3-4 λεπτά μάξιμουμ και σερβίρετε με φρέσκα μυρωδικά από πάνω.

6. Έφτιαξα μπρόκολο αλλά΄μπορείτε να σερβίρετε και με κολοκυθάκια βραστά η με σαλάτα.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco