Συνταγή για την πιο κομψή εκδοχή της κολοκύθας .. Butternut Squash

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για την πιο κομψή εκδοχή της κολοκύθας .. Butternut Squash

Ένα φαγητό τόσο απλό και συνάμα τόσο κομψό είναι η κολοκύθα Butternut Squash.

Η κολοκύθα είναι το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό και το λατρεύω ειδικά όταν είναι σούπα (Δες εδώ τη συνταγή για την απόλυτη Pumpkin soup) όπου στην συνταγή όπως θα δείτε προσθέτουμε τζιντζερ, γάλα καρύδας καρότα κλπ και γίνεται πραγματικά η απόλυτη σούπα.

Αυτή την φορά πειραματίστηκα και την έφτιαξα ψητή στον φούρνο όσο πιο απλή γινόταν και βγήκε τόσο ζουμερή απαλή και νόστιμη.

Είχα 2 υπέροχες κολοκύθες που μου είχε φέρει ένας καλός μου φίλος, ο Νίκος. Είχε δει ότι έφτιαχνα συχνά πυκνά τον χειμώνα σούπες με κολοκύθα και μου την έφερε από την φάρμα του. Είχα σκοπό να φτιάξω ένα θεϊκό γλυκό Sticky Toffee Pudding και όλο κάτι γινότανε και δεν το έφτιαξα .. οπότε είδα τις προάλλες τις κολοκύθες που είχα και είπα να κάνω κάτι πολύ απλό προσιτό σε όλους, εύκολο και νόστιμο.

Θα χρειαστείτε

1 κολοκύθα Butternut Squash μακρόστενη

4κσ ελαιόλαδο

1/4 κούπας νερό

Chili flakes

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Κόβουμε την κολοκύθα στα 2 και αφαιρούμε τα κουκούτσια με ένα κουτάλι. Την πασαλείφουμε με το ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι αλλά και τα τσίλι φλεϊκς και τοποθετούμε με το σώμα προς τα κάτω σε ένα ταψί φούρνου και ρίχνουμε το νερό ( δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω).

Ψήνουμε για περίπου 40 -45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά η κολοκύθα. Αν χρειαστεί και άλλο νερό ρίχνετε και παράλληλα παρακολούθησε το ψήσιμο για να μην καεί. Την αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά και την τρώτε ως έχει με ένα πιρούνι ή μπορείτε να την λιώσετε σαν πουρέ.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco