Majenco's point of view

Majenco's point of view

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Some people have a photographic memory. I've got the film.

Τα απόλυτα φθινοπωρινά muffins είναι με λωτό, τζίντζερ και λευκή σοκολάτα

11 SHARES

Ο λωτός συμβολίζει την υγεία, τη χαρά και τον πλούτο και σας έχω την απόλυτη συνταγή για Muffins!

Ο λωτός θεωρείτε σύμβολο υγείας, χαράς και πλούτου στην Κίνα, στην Κορέα και στην Ιαπωνία όπου και μεγαλώνει από αρχαιοτάτων χρόνων. 

Οι λωτοί είναι φρούτα γεμάτο άρωμα είναι απολαυστικοί και συνάμα θρεπτικοί και τονωτικοί. Η σάρκα τους περιέχει θρεπτικές ίνες σε διπλή ποσότητα από το μήλο που σημαίνει καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, όπως και φαινόλες, ουσίες βοηθητικές για το κυκλοφορικό, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο και καροτίνη.

 Θα χρειαστείτε :

300γρ ώριμους λωτούς

2 1/2 κούπες γρ αλεύρι γοχ

1/2 κούπα ηλιέλαιο 

1/2 κούπα καστανή ζάχαρη 

1/2 κγ baking powder 

1/2 κγ μοσχοκάρυδο 

1 κγ κανέλα 

1 πρέζα αλάτι 

1/4 κγ τζίντζερ σκόνη

1 βανίλια 

3 αυγά 

1 κγ σόδα μαγειρικής 

30 γρ λευκή σοκολάτα 

4 κομμάτια ginger stem ( προαιρετικά) 

 Οδηγίες :

 

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

2. Σε μια φόρμα για μαφίνς βάζουμε τα χαρτάκια για cup cakes, αν δεν εχετε την λαδώνετε ή βουτυρώνετε.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ περνάτε από σίτα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το τζίντζερ σε σκόνη, κανέλα, αλάτι, μοσχοκάρυδο και baking powder.

4. Σε δεύτερο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, την καστανή ζάχαρη και την βανίλια. Τα ανακατεύετε όλα μέχρι να γίνει όλο το μείγμα μαλακό. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύετε γρήγορα.

5. Σε ένα μούλτι λιώνετε τους λωτούς και τους βάζετε σε ένα τρίτο μπολ μαζί με την μαγειρική σόδα και σε αυτό το σημείο προαιρετικά ψιλοκόβετε τα 2 ginger stems ( χρησιμοποιώ της Waitrose και θα τα βρείτε στο https://www.thanopoulos.gr/el/ ή σε κάποιο καλό delicatessen ).

6. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα ομοιογενές.

7. Σε μια μεγάλη κουτάλα βάζουμε σε κάθε θήκη την ζύμη και ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα και την ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι σε όλες τις θήκες μου βγήκαν 18. 

8. Τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Δοκιμάστε με μαχαίρι ή με ξυλάκι να δείτε αν βγαίνει καθαρό για να είστε σίγουρες πως είναι ψημένα.

 

Καλή επιτυχία .. 

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

 

www.instagram.com/majenco 

www.twitter.com/majenco 

www.facebook.com/JencaMajenco 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ