Majenco's point of view

Majenco's point of view

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Some people have a photographic memory. I've got the film.

Η απόλυτη συνταγή για Orange Cranberry Cake και όλο σας το σπίτι θα μυρίζει Χριστούγεννα

4 SHARES

Αυτό το εύκολο κέικ μυρίζει σαν Χριστούγεννα! Το Easy Orange Cranberry Bread cake είναι απόλυτα ζουμερό και γλυκό. Η οικογένειά σας θα σας εκλιπαρεί να το κάνετε αυτό κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Το τέλειο ζουμερό και γλυκό γρήγορο κέικ για τις γιορτές! 

Αυτό το Orange Cranberry Bread Cake θα κάνει όλο σας το σπίτι να μυρίζει Χριστούγεννα !

Αυτό το εύκολο κέικ μυρίζει σαν Χριστούγεννα! Το Easy Orange Cranberry Bread cake είναι απόλυτα ζουμερό και γλυκό. Η οικογένειά σας θα σας εκλιπαρεί να το κάνετε αυτό κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

 Θα χρειαστείτε :

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 

1 φλιτζάνι ζάχαρη 

ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια 

3/4 φλιτζανιού βουτυρόγαλα (3/4 φλιτζανιού φρέσκο γάλα πλήρες & 2 1/4 κγ φρέσκο χυμό λεμονιού ή ξύδι)

1/2 φλιτζάνι λάδι 

2 αυγά 

1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι φρέσκο

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι φρέσκα κράνμπερι ψιλοκομμένα ή κομμένα στη μέση

Προαιρετικό γλάσο πορτοκαλιού:

 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 

1-2 κ.σ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

 Οδηγίες :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 189 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και βάζουμε σε ένα  μακρόστενο ταψί λαδόκολλα ή το λαδώνουμε καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Αφήνουμε στην άκρη. 

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το ξύσμα πορτοκαλιού, το * βουτυρόγαλα, το λάδι, τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια. 

Προσθέστε σιγά σιγά τα στεγνά υλικά στο υγρό και ανακατέψτε απαλά μεταξύ τους. Λίγο πριν ενωθεί, προσθέστε τα φρέσκα κομμένα στην μέση κράνμπερι και ανακατέψτε ΑΚΡΙΒΩΣ μέχρι να ενωθούν. 

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου μία ώρα ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που έχετε τοποθετήσει για να το δοκιμάσετε ή μια οδοντογλυφίδα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στην φόρμα για περίπου 15 λεπτά και μετά το μεταφέρουμε σε μια σχάρα. 

 Για το Γλάσο

Προσθέστε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού στη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ελαφρά.

 Σερβίρετε με διακοσμητικές ροδέλες πορτοκαλιού.

 Καλή επιτυχία 

 Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

 

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

4 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ