Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για Quiche Lorraine με σπανάκι και φέτα

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για Quiche Lorraine με σπανάκι και φέτα

Η απόλυτη συνταγή για να εντυπωσιάσετε και να ταξιδέψετε γευστικά τους ουρανίσκους σας είναι αυτή η Quiche Lorraine 

Η Quiche Lorraine είναι από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά που μου έφτιαχνε η μητέρα μου από παιδάκι. Κάθε φορά ήταν με διαφορετικά υλικά και μου αρέσαν πάντα όλες.

Κάπως έτσι πειραματίζομαι και εγώ τα τελευταία χρόνια με διάφορες παραλλαγές είτε στην ποσότητα των αυγών ή των υλικών και προχτές ανέβασα στα stories μου στο www.instagram.com/majenco την διαδικασία μαγειρέματος και δέχτηκα πολλά μηνύματα για την συνταγή.

Η Συνταγή είναι πολύ απλή, νόστιμη και γευστική

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας ψυγείου ( χρησιμοποιώ Κανάκη )

1 κσ βούτυρο

3 κρεμμύδια shallots ( 110 γρ)

2 κσ ελαιόλαδο

200γρ φρέσκο σπανάκι

2 σκελίδες σκόρδο

3 αυγά μεσαίο μέγεθος

140 γρ φέτα

300 ml κρέμα γάλακτος ( ή μισή κρέμα μισό γάλα πλήρες)

Φρέσκο μοσχοκάρυδο

1/4 κγ αλάτι

1/4 κγ πιπέρι

Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε πολύ καλά το πυρίμαχο σκεύος για την quiche που μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω.

Απλώνετε προσεχτικά πολύ καλά το φύλλο σφολιάτας κόβετε τα κομμάτια που περισσεύουν κάνετε τρύπες παντού με ένα πιρούνι και βάζετε στον φούρνο για 12 λεπτά ( αν έχετε λαδόκολλα και μαγειρικά βαρίδια να βάλετε ή όσπρια από πάνω ακόμα καλύτερα).

Όσο η βάση είναι μέσα στον φούρνο κόβετε τα shallots σε πολύ λεπτά κομμάτια και τα τσιγαρίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο. Τα αφήνετε σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι το φρέσκο σπανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύετε και σουρώνετε μόλις είναι έτοιμα για να μην έχουν ζουμιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα 3 αυγά με το αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ρίχνετε 300 μλ κρέμα γάλακτος ( έριξα 250 μλ κρέμα και 50 γάλα φρέσκο )

Σκορπάτε πάνω στην σφολιάτα τα shallots και κόβετε το 1/3 από την φέτα και την κάνετε τρίμματα γύρω γύρω. Ρίχνετε και το σπανάκι και μετά τα αυγά κλπ. Θρυμματίζετε την υπόλοιπη φέτα και την σκορπάτε παντού.

Βάζετε την Quiche στον φούρνο για 20- 25 λεπτά . Αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά και καλή σας όρεξη !!!

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco