Συνταγή για σούπα με κουνουπίδι πατάτα σκόρδο και κουρκουμά ότι καλύτερο για τον καιρό αυτό

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για σούπα με κουνουπίδι πατάτα σκόρδο και κουρκουμά ότι καλύτερο για τον καιρό αυτό

Η απόλυτη σούπα  για τα κρύο είναι αυτή η συνταγή που τρώγετε και ως έχει αλλά και σαν βελουτέ.

Συνταγή για σούπα με κουνουπίδι πατάτα σκόρδο και κουρκουμά ότι καλύτερο για τον καιρό αυτό

Η απόλυτη σούπα για τα κρύο είναι αυτή η συνταγή που τρώγετε και ως έχει αλλά και σαν βελουτέ.

Υλικά

1 βολβός σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 κουνουπίδι (σπασμένο σε μπουκίτσες)

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

1 μεγάλη πατάτα (ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους)

1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών ( ή κύβος είναι μια χαρά)

Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιανδρος για το σερβίρισμα

Αν θέλετε να ενισχύσετε την πρωτεΐνη και την ενέργεια της σούπας αυτής μπορείτε να προσθέσετε λίγο κρέμα γάλακτος ή τριμμένο τυρί καθώς την σερβίρετε. Προσωπικά την έκανα χωρίς και σκέφτηκα ότι θα μου άρεσε να είχα βάλει μέσα λίγο τζίντζερ και ίσως γάλα καρύδας. ( Ότι σας αρέσει από όλα αυτό να κάνετε ).

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

Κόψτε την κορυφή από το κεφάλι του σκόρδου έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε μόνο τις κορυφές των σκελίδων. Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα γενναιόδωρο τετράγωνο αλουμινόχαρτο (γυαλιστερή πλευρά προς τα πάνω) και περιχύστε από πάνω μια μικρή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Τραβήξτε προς τα πάνω τις άκρες του αλουμινόχαρτου για να σχηματίσετε ένα σφιχτά τυλιγμένο αλλά φαρδύ δέμα και βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει λίγο όσο συνεχίζετε με τη σούπα.

Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρεμμύδι απαλά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην ροδίσει. Προσθέτουμε τις μπουκίτσες κουνουπιδιού και ρίχνουμε μέσα το λαδωμένο κρεμμύδι. Προσθέστε τον κουρκουμά και συνεχίστε να ανακατεύετε, στη συνέχεια ανακατεύετε μέσα την πατάτα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Στύψτε μέσα τις γλυκές ψημένες σκελίδες σκόρδου (απλώς πιέστε το κεφάλι κατευθείαν στην κατσαρόλα) και στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό.

Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σημείο βρασμού, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου. Κάντε πουρέ σε επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ ή, αν σας αρέσει μια σούπα με περισσότερη υφή, απλώς κολλήστε ένα μπλέντερ χειρός στο τηγάνι ή αλείψτε με έναν παλιομοδίτικο πουρέ πατάτας.

Προσθέστε φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο στα μπολ καθώς τρώτε.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco