Η συνταγή για το Περσικό κέικ αγάπης, είναι η απόλυτη για την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Η συνταγή για το Περσικό κέικ αγάπης, είναι η απόλυτη για την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου

Αυτό το περσικό κέικ αγάπης είναι ένα αρωματικό κέικ που συνδυάζει μυρωδάτες γεύσεις όπως τριαντάφυλλο, κάρδαμο, σαφράν, φυστίκι και αμύγδαλο. 

 

Το περσικό κέικ αγάπης είναι υγρό, σπογγώδες και θα σας μαγέψει με τις εξωτικές του γεύσεις από τριαντάφυλλο, κάρδαμο και σαφράν. Πολυτελώς συσκευασμένο με αμύγδαλα και πασπαλισμένο με φιστίκια Αιγίνης, γίνεται τόσο εύκολα και είναι το ιδανικό κέικ για τον Άγιο Βαλεντίνο .

Ο θρύλος λέει ότι αυτό το κέικ ψήθηκε για να μαγέψει έναν Πέρση πρίγκιπα. Όποια κι αν είναι η ιστορία, αυτό το κέικ με άρωμα τριαντάφυλλου είναι εκπληκτικά νόστιμο και απλό στην παρασκευή του. Τόσο εύκολο για να ευχαριστήσετε τον αγαπημένο σας με αυτή τη συνταγή .. !!!

Υλικά :

Για το κέικ

6 κουταλιές της σούπας γκι ή βούτυρο

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κούπα ζάχαρη

5 αυγά μεγάλα

1 κούπα γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο

2 κουταλάκια του γλυκού πράσινο κάρδαμο αλεσμένο

1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου

¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κούπα αλεύρι από σιμιγδάλι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Σιρόπι

½ κούπα μέλι

⅓ κούπα χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο σαφράν

2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης σε φέτες

Για την διακόσμηση ροζ ροδοπέταλα της waitrose θα τα βρείτε στον Θανόπουλο

Οδηγίες :

Persian Love Cake

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι και το γκι μαζί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τα χτυπάμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το παχύρρευστο γιαούρτι και τα χτυπάμε όλα μαζί σε ένα αφράτο μείγμα.

Προσθέστε ροδόνερο, αλεσμένο κάρδαμο και ανακατέψτε το.

Κοσκινίζουμε ένα ένα το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το σιμιγδάλι και το χτυπάμε ελαφρά.

Πασπαλίζουμε παντού το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και το ενσωματώνουμε πολύ καλά στο μείγμα.

Ρίξτε τη ζύμη του κέικ σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ 25 εκατοστών που έχει στρωθεί με λαδόκολλα στο κάτω μέρος.

Χτυπήστε το κάτω μέρος της φόρμας του κέικ στον πάγκο της κουζίνας για να εξομαλυνθεί η ζύμη του κέικ. Σκορπίζουμε τις φέτες αμύγδαλου σε όλο το κουρκούτι του κέικ.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 30 έως 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω και να βγει καθαρό ένα εργαλείο δοκιμής κέικ ή οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ.

Για το Σιρόπι μελιού

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Συνδυάστε το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού και αφήστε το να πάρει μια βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το ροδόνερο και το αλεσμένο σαφράν στο σιρόπι. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης.

Τελικό Βήμα

Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό ξύλινο σουβλάκι ή ένα κοφτερό μυτερό μαχαίρι/σκεύος κουζίνας ανοίξτε λεπτές τρύπες σε όλο το κέικ.

Ρίξτε το ζεστό σιρόπι πάνω από το ζεστό κέικ και αφήστε το σιρόπι να μουλιάσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.

Διακοσμήστε με φρέσκα ή αποξηραμένα βρώσιμα ροδοπέταλα ( χρησιμοποιώ της waitrose και θα τα βρείτε στον Θανόπουλο),και περισσότερα φυστίκια κομμένα σε λεπτές φέτες.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco