Η απόλυτη αυθεντική Ιταλική comfort food συνταγή είναι μελιτζάνες με παρμεζάνα και μοτσαρέλα

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Η απόλυτη αυθεντική Ιταλική comfort food συνταγή είναι μελιτζάνες με παρμεζάνα και μοτσαρέλα

Αυθεντική Ιταλική συνταγή.

Η μελιτζάνα Parmigiana (Parmigiana di Melanzane) είναι η απόλυτη συνταγή comfort food. Τηγανητές μελιτζάνες ψημένες με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό, παρμεζάνα και τυρί μοτσαρέλα.

Υλικά :

2 μεγάλες μελιτζάνες περίπου 700 γρ.

πολτοποιημένες ντομάτες χοντρή υφή (700 gr)

1 λευκό κρεμμύδι ή shallot

1 Μικρό ματσάκι βασιλικό φρέσκο

250 γρ τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε κύβους

¾ κούπας τυρί παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη (70 γρ.)

½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

αλεύρι για ξεσκόνισμα

ηλιέλαιο για τηγάνισμα (περίπου ½ κούπας 125 ml)

αλάτι και πιπέρι για να αλατοπιπερώσετε

Οδηγίες :

Το πρώτο βήμα είναι να αλατίσουμε τις μελιτζάνες. Κόβουμε σε λεπτές φέτες μακρόστενες τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ ή νεροχύτη, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.

Αυτό στραγγίζει την περίσσεια νερού και βοηθά στο τηγάνισμα.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε την απλή σάλτσα ντομάτας. Ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι και σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τις πολτοποιημένες ντομάτες και ένα μικρό ματσάκι βασιλικό κομμένο με τα χέρια σας. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε το να σιγοβράσει απαλά για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τις μελιτζάνες με κρύο νερό για να αφαιρέσετε το αλάτι και τις στεγνώνετε με μια πετσέτα κουζίνας ή χαρτί.

Πασπαλίζετε ελαφρά σε αλεύρι, τινάζοντας τα περιττά και στη συνέχεια τηγανίστε σε ηλιέλαιο για λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, στραγγίζετε καλά.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα σάλτσας ντομάτας στον πάτο ενός πυρέξ και απλώστε το γύρω-γύρω, έτσι ώστε οι μελιτζάνες να μην κολλήσουν. Δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω.

Στη συνέχεια, προσθέστε μια στρώση μελιτζάνες στο πιάτο και στη συνέχεια πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα, κύβους μοτσαρέλα, ένα πασπάλισμα πιπέρι και λίγη ακόμη σάλτσα ντομάτας. Συνεχίστε με την επόμενη στρώση μέχρι να σας μείνει ένα πάνω στρώμα.

Για την επάνω στρώση, περιχύνετε με κουτάλι την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και από πάνω με παρμεζάνα και μοτσαρέλα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν από πάνω.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco