Φτιάξαμε τη μαγική συνταγή για το ξακουστό King Cake από την Νέα Ορλεάνη για το Mardi Gras

Φτιάξαμε τη μαγική συνταγή για το ξακουστό King Cake από την Νέα Ορλεάνη για το Mardi Gras

Στην Νέα Ορλεάνη περιμένει ο κόσμος 4 ώρες στην ουρά για να αποκτήσει το μαγικό αυτό παραδοσιακό King Cake που φτιάχνετε για το Mardi Gras.

 

Τον Φεβρουάριο του 2017 μαζί με την Μιράντα πήγαμε να δούμε την κολλητή μας την Έλλη που ζει τον περισσότερο χρόνο στην Νέα Ορλεάνη .

Προσπαθούσε πάνω από 15 χρόνια να με πείσει να πάω και τα κατάφερα μιας και μπόρεσα να συνδυάσω το NBA ALL STAR BASKET 2017 που έγινε στην πόλη της αλλά και την εμπειρία του Mardi Gras μαζί με τα πάντα όλα που είχε να μας δείξει η φιλενάδα μου.

Περάσαμε πανέμορφα ήταν μια εμπειρία ζωής όπως και όλα μας τα ταξίδια που κάνουμε παρέα. Αυτό που μας “τρέλανε” με τον πιο θετικό τρόπο ήταν αυτό το πραγματικά μαγικό KING CAKE . Είναι το πατροπαράδοτο γλυκό που φτιάχνουν μόνο την περίοδο του Mardi Gras όπου ο κόσμος περιμένει ατέλειωτες ώρες σε ουρές για να το αγοράσει. Στην αρχή νομίζαμε πως μας έκανε πλάκα αλλά μόλις το δοκιμάσαμε πάθαμε εμείς πλάκα με την απίστευτη γεύση του μιας και γέννημα θρέμμα foodie ίσως είναι ότι πιο ωραίο έχω δοκιμάσει στην ζωή μου.

Ή Έλλη είχε αγοράσει 2 King Cakes ένα για εμάς και ένα για να πηγαίναμε δώρο εκεί που είμασταν καλεσμένες για να παρακολουθήσουμε από το ξακουστά μπαλκόνια της Νέας Ορλεάνης την μαγική παρέλαση του Mardi Gras. Στον δρόμο που πηγαίναμε προς το κάλεσμα μας σταμάτησαν πάνω από 100 + άτομα για να “εξαγοράσουν” το King cake που κρατάγαμε στο χέρι μας. Δεν το πιστεύαμε πως ο κόσμος έκανε σαν τρελός για να το φάει.

Την επόμενη χρόνια όταν πήγα στο NBA ALL STAR 2018 στο Λος Άντζελες που συνέπεσε πάλι με το Mardi Gras η Έλλη μας έκανε έκπληξη και μας έστειλε με Courier το King Cake, η χαρά μας τεράστια μιας και αυτή την φορά ήταν και άλλες 2 φίλες μας μαζί που είχαν ακούσει την ιστορία και το γευτήκανε πρώτο χέρι μαζί μας αυτή την φορά και πάθανε πλάκα .. την μεγαλύτερη την έπαθα εγώ όταν λιγουρευόμουν να το φάω γυρνώντας σπίτι και μου το είχαν κρύψει λέγοντας πως το πέταξαν .. μόνο κλάματα δεν έβαλα με την φαρσούλα της Στέλλας, της Dragana’s και της Μιράντας.

Με αυτά και με αυτά πέρσι αφού μας έστειλε την original συνταγή η Έλλη, αποφασίσαμε με την Μιράντα να προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε μιας και δεν είναι τόσο εύκολο και θέλει σχεδόν 2 μέρες για να γίνει με πολύ φροντίδα και αγάπη και πολύ γέλιο βάλαμε τους σκούφους μας και τις μαγειρικές ποδιές μας και τα καταφέραμε. Δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος που βάλαμε και από τον δρόμο στην Νέα Ορλεάνη που μας σταματούσαν για να το αγοράσουν.

Το γλυκό αυτό δεν είναι για κάθε μέρα λένε.. επειδή είναι δύσκολο στο να το φτιάξεις αλλιώς εμείς θα το τρώγαμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Μπορεί να κάναμε σχεδόν 2 μέρες να το φτιάξουμε αλλά μαζί με την Μιράντα και την Ιωάννα το φάγαμε με το που βγήκε από τον φούρνο.



Τι είναι το king cake;

Η εκδοχή των king cakes που γνωρίζουμε σήμερα είναι ένα κέικ μπριός σε οβάλ σχήμα, παρόμοιο με τη γεύση και την υφή των ρολών κανέλας! Είναι διακοσμημένα με πράσινα, χρυσά και μοβ πασπαλίσματα στην κορυφή. Τα πρώτα κέικ βασιλιάδων παρασκευάστηκαν στην Ευρώπη για τον εορτασμό των Καθολικών Θεοφανίων και οι Γάλλοι τα έφεραν στη Λουιζιάνα τη δεκαετία του 1870.

Σήμερα, το king cake είναι συνώνυμο με τον εορτασμό της εποχής του Καρναβαλιού στη Νέα Ορλεάνη, που οδηγεί στη Fat Tuesday, περισσότερο γνωστή ως Mardi Gras.

Από τι είναι φτιαγμένο το king cake;

Το κέικ King είναι ουσιαστικά ένα γιγάντιο ρολό κανέλας που φτιάχνεται με εμπλουτισμένη ζύμη, γέμιση μαύρης ζάχαρης κανέλας, στη συνέχεια με άχνη.

Πολλές προσαρμογές king cake θα περιλαμβάνουν γέμιση όπως πραλίνα πεκάν ή τυρί κρέμα. Το γλάσο μερικές φορές ανταλλάσσεται και με παγωμένο τυρί κρέμα.

Υλικά :

Ζύμη

4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (568 γρ.)

2 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher

3/4 φλιτζάνι ζεστό πλήρες γάλα (100–110 Fє)

1/4 φλιτζάνι μέλι

2 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμιαίας (7 γρ.)

4 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου

10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομμάτια 1 ίντσας (1 1/4 μπαστούνια)

Γέμιση κανέλας

1 φλιτζάνι μαύρη ή ανοιχτή καστανή ζάχαρη, (110 γρ.)

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα

πρέζα αλάτι kosher

2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Icing & Sprinkles

6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (3/4 στικ)

113 γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου (1/2 τεμάχιο)

2 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, συσκευασμένη

2 1/2 κουταλάκι του γλυκού πλήρες γάλα

1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, για το βούρτσισμα από πάνω μετά το ψήσιμο

τρίψιμο ζάχαρης ή ψεκασμών (μωβ, πράσινο, χρυσό)

Οδηγίες

The Night Before

Ανακατέψτε τη ζύμη για να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα

1. Σε μια μεγάλη γυάλινη μεζούρα ή μπολ, ρίξτε 3/4 φλιτζάνι γάλα και στο φούρνο μικροκυμάτων ή θερμαίνετε στους 100 F – 110ЄF. Στο ίδιο φλιτζάνι, προσθέστε 1/4 φλιτζάνι μέλι και 2 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής, και στη συνέχεια χτυπήστε με το σύρμα για να αναμειχθούν. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Εάν δεν αφρίσει, η μαγιά σας μπορεί να έχει πεθάνει, οπότε ξεκινήστε από την αρχή με φρέσκια μαγιά! Όταν το μείγμα είναι αφρό, σπάστε τα 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια χτυπήστε τα να ενωθούν.

2. Στο μπολ του μίξερ με το εξάρτημα κουπιών, προσθέστε 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να ενωθούν. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ρίξτε το υγρό μείγμα μέλι/γάλα/αυγό/μαγιά στο αλεύρι να ενωθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε 10 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ένα κομμάτι τη φορά. Όταν το βούτυρο είναι όλο, δυναμώνεται την ταχύτητα σε μέτρια και χτυπάτε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το βούτυρο και η ζύμη να γίνει κορδωτή και πολύ κολλώδης. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να βάλετε την κολλώδη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά.

3. Μετά από 30 λεπτά, απλώστε την πρώτη πτυχή τοποθετώντας τα δάχτυλα σας κάτω από τη μία άκρη της σκληρής ζύμης, τραβώντας τη ζύμη προς τα πάνω και διπλώνοντας την ξανά από πάνω της. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση σε όλη την περίμετρο της ζύμης, γυρνώντας το μπολ καθώς προχωράτε, μέχρι να διπλωθεί τελείως από πάνω του, περίπου 6 φορές. Σκεπάζουμε ξανά το μπολ και φουσκώνουμε για άλλα 30 λεπτά. Επαναλάβετε αυτό το βήμα δίπλωσης 3 ακόμη φορές, περιμένοντας 30 λεπτά μεταξύ κάθε πτυχής, για συνολικά 2 ώρες και 4 διπλώσεις. Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα ή έως και 72 ώρες. Αυτός ο χρόνος ανάπαυσης επιτρέπει στη ζύμη σας να αποκτήσει σοβαρή γεύση!

4. Χρησιμοποιήστε το χρόνο διακοπής μεταξύ των διπλώσεων για να ροδίσετε το βούτυρο για το γλάσσο, καθώς θα χρειαστεί να στερεοποιηθεί ξανά. Λιώστε 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι το βούτυρο να πάρει μια απόχρωση καφέ, όχι πολύ σκούρο, περίπου 10 λεπτά. Θα μυρίζει καρύδι και νόστιμο! Αδειάζετε σε ένα μπολ ασφαλές για τη θερμότητα και σκεπάζετε σε θερμοκρασία δωματίου για να στερεοποιηθεί όλη τη νύχτα.

The Day Of – Shape & Bake the King Cake

1. Στρώστε ένα φύλλο ψησίματος 18″ x 13″ με λαδόκολλα για εύκολο καθάρισμα. Αφήνω στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και μια πρέζα αλάτι kosher. Αφήνω στην άκρη.

2. Βγάλτε την κρύα ζύμη σας από το ψυγείο. Χτυπάμε την κρύα ζύμη για να φύγει ο αέρας και ζυμώνουμε περίπου 10 φορές για να ξυπνήσει η μαγιά. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο πλάτους 14 ιντσών επί 18 ιντσών. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανοίξετε τρύπες κάθε 2 ίντσες περίπου και μετά αλείψτε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο αλατισμένο βούτυρο. Πασπαλίστε ομοιόμορφα το μείγμα κανέλας από πάνω και πιέστε το ελαφρά με τα χέρια σας για να κολλήσει στο βούτυρο και την κρέμα.

3. Για να κάνετε ρολό, ξεκινήστε με μία από τις μακριές άκρες και κυλήστε σε ένα σφιχτό κορμό και σταματήστε όταν φτάσετε στη μέση του ορθογωνίου. Κάντε το ίδιο στην άλλη πλευρά για να δημιουργήσετε δύο αρχεία καταγραφής σε σχήμα κύλισης.

4. Μεταφέρετε προσεκτικά τη ζύμη στο ταψί με επένδυση, με κύλιση προς τα κάτω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ξύστρα πάγκου ή μια μικρή σανίδα κοπής για να βοηθήσετε στη μεταφορά. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα U. Αν θέλετε να είναι οβάλ, πιέστε τις δύο άκρες μεταξύ τους. Τεντώστε προσεκτικά το παχύτερο άκρο του U ώστε να είναι γενικά στο ίδιο επίπεδο με την άλλη πλευρά. Είναι εντάξει αν δεν είναι τέλειο. θα καλύψουμε την τούρτα σε γλάσσο!

5. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε σχισμές 1,5 ιντσών σε απόσταση περίπου 1,5 ίντσας μεταξύ τους σε ολόκληρη την περίμετρο του κέικ. Στη συνέχεια κόψτε μια σχισμή στο πιο χοντρό μέρος του κέικ στο κέντρο (δείτε φωτογραφία). Καλύψτε χαλαρά με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για τελευταία φορά σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει πλήρως, 1 έως 1 1/2 ώρα. Όσο το κέικ σκληραίνει, ανακατεύουμε το γλάσσο.

6. Στο μπολ ενός μίξερ με εξάρτημα κουπιών, προσθέστε το στερεοποιημένο βούτυρο που φτιάξατε το προηγούμενο βράδυ και το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε 2 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και 2 1/2 κουταλάκι του γλυκού πλήρες γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, δεν θέλουμε να γίνει σούπερ σαντιγί. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη άχνη ή γάλα όσο χρειάζεται για την επιθυμητή συνοχή. Αυτό το γλάσσο μοιάζει περισσότερο με το frosting, οπότε η συνοχή θα μοιάζει με βουτυρόκρεμα. Αφήνω στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350º F (180º C).

7. Ψήστε το ζαχαρούχο κέικ για 32-38 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί μέχρι τη μέση μέχρι να ροδίσει από πάνω. Όταν το κέικ είναι έτοιμο και ακόμα ζεστό, αλείψτε το 1/4 του φλιτζανιού παχύρρευστη κρέμα σε όλο το κέικ. Αυτό το διατηρεί απαλό και εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξη της κρούστας. Αισθάνεται λάθος, αλλά κάντε το ούτως ή άλλως! Θα πρέπει να απορροφηθεί πλήρως μετά από 15 λεπτά. Όταν κρυώσει τελείως το κέικ, απλώστε το πάνω στο καφέ βούτυρο γλάσσο. Διακοσμήστε με τα μωβ, πράσινα και χρυσά πασπαλίσματα.

Κόψτε και απολαύστε!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco