Συνταγή για την απόλυτη Quiche Lorraine με μπρόκολο και σπαράγγια που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας

Συνταγή για την απόλυτη Quiche Lorraine με μπρόκολο και σπαράγγια που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας

Συνταγή για την απόλυτη Quiche Lorraine και θα κερδίσετε στις εντυπώσεις ..

Έχω πειραματιστεί και την έχω φτιάξει με διάφορους συνδυασμούς γεύσεων (με 4 αυγά, με 5 αυγά, με 6 και με 8 αυγά) αλλά και με διαφορά πυρίμαχα σκεύη (με σκεύος τάρτας αλλά και με βαθιά pyrex) και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η quiche είναι από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές από όλες. Και όπως έχω πει πως θα μοιραστώ και τις υπόλοιπες συνταγές μαζί σας αυτή είναι η 3 quiche που σας έχω ετοιμάσει και εχώ αρκετές παραλλαγές ακόμα.

Το έχω πει και θα το λέω πάντα «η μαγειρική θέλει αγάπη, φαντασία και τα εύκαιρα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας».

Και κάπως έτσι πειραματίστηκα και έφτιαξα αυτή την Quiche Lorraine με μπρόκολο και σπαράγγια που είναι απόλυτη στα δικά μου γούστα.

Θα χρειαστείτε :

* 1 ζύμη σφολιάτας (χρησιμοποιώ Κανάκης ψυγείου )

* 1 λευκό κρεμμύδι μικρό

* 8 Σπαράγγια

* 1 μικρό μπρόκολο

* 2 κσ βούτυρο αλατισμένο Lurpak

* 4 αυγά

* 3/4 κούπας γάλα πλήρες

* 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος

* 3/4 κγ αλάτι

* 2 κούπες τριμμένο τυρί Cheddar λευκό

* 1κγ μοσχοκάρυδο

*βούτυρο για να αλείψετε την ταρτιέρα

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος για τάρτες και απλώνουμε καλά την ζύμη σφολιάτας να πάει παντού και κόβουμε περιμετρικά όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού και απλώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα, και για βαρίδια έβαλα γίγαντες (δείτε φωτός).

Βάζουμε την ζύμη στον φούρνο για 15 λεπτά.

Όσο ψήνουμε την βάση ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

Σε ένα τεφάλ βάζουμε 2 κσ βούτυρο αλατισμένο με το ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι, τα σπαράγγια, τα κόβετε και κρατάτε μερικά κομμένα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες πιο κάτω, για να βάλετε στο πάνω μέρος της τάρτας), μαζί και το μπρόκολο και τα ψήνουμε καλά μέχρι να πάρουν ένα χρώμα και μετά ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο.

Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε καλά τα αυγά με το αλάτι, το γάλα, την κρέμα και το τυρί.

Βγάζουμε μετά από 15 λεπτά την σφολιάτα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια και το μπρόκολο να πάνε παντού και προσθέτουμε τα υγρά στοιχεία.

Μπορείτε ή να το σκεπάσετε με ένα αλουμινόχαρτο και να ψήσετε αρχικά για 45 λεπτά. Μετά αφαιρείτε το ασημόχαρτο και ψήνετε για αλλά 15 λεπτά , ή το βάζετε ως έχει στον φούρνο για 50 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 12 κομμάτια.

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco