Συνταγή για τα απόλυτα mini upside down pineapple cakes που θυμίζουν παιδικές αναμνήσεις

Συνταγή για τα απόλυτα mini upside down pineapple cakes που θυμίζουν παιδικές αναμνήσεις

Φτιάξτε την πιο εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή για μίνι muffin κέικ με ανανά και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις 

Από τα πιο αγαπημένα μου γλύκα από παιδάκι ήταν το pineapple upside down cake .

Αυτή η συνταγή διαφέρει γιατί είναι ατομικά κέικ και είναι τοοοοσο yummy !!!

Το μυστικό είναι στην μαύρη ζάχαρη αλλά και στα κερασάκια που δίνουν μια άλλη νότα στην γεύση σας.

Ανάλογα με το μέγεθος που είναι το σκεύος σας που φτιάχνετε muffins /cupcakes θα πρέπει να είναι και ο συσκευασμένος ανανάς που θα αγοράσετε για να χωράει μέσα. Η συνταγή είναι για 12 μικρά ή για 6 μεγάλα κέικ οπότε πριν πάτε για ψώνια σιγουρευτείτε γιατί αντίστοιχα είναι 2 τα μεγέθη από τα δαχτυλίδια ανανάδες. Προτιμότερο είναι να είναι μεγάλο για να χωράει ολόκληρος ο ανανάς και να μην χρειαστείτε να τον κόψετε ( για αισθητικούς λόγους δείχνει πιο όμορφο αν και στην γεύση είναι ακριβώς το ίδιο).

Υλικά για το κέικ:

2 αυγά

2/3 κούπας λευκή ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας χυμό ανανά ( από την κονσέρβα με τους ανανάδες)

2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Επικάλυψη:

1/4 κούπας βούτυρο (1/2 στικ ή 4 κ.σ.)

2/3 κούπας καστανή ζάχαρη

1 κονσέρβα δαχτυλίδια ανανά

6-12 μαρασκίνο κεράσια

Οδηγίες :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Ψεκάστε τις φόρμες σας για μάφιν με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη λευκή ζάχαρη και τον χυμό ανανά. Χτυπήστε για 2 λεπτά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε στα υγρά υλικά και ανάψτε ξανά το μίξερ για 2 λεπτά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό.

Ρίξτε με ένα κουτάλι μια στρώση από το ζεστό μείγμα καστανής ζάχαρης στον πάτο κάθε φόρμας για μάφιν και στην συνέχεια, τοποθετήστε ένα δαχτυλίδι ανανά από πάνω. Προσθέστε ένα κεράσι στη μέση κάθε ανανά. Ρίξτε από πάνω το μείγμα του κέικ για να γεμίσει τα 3/4 της φόρμας για μάφινς. Εάν χρησιμοποιείτε κανονικά φορμάκια για μάφιν, θα χρειαστεί να κόψετε τα δαχτυλίδια για να ταιριάζουν.

Αφαιρέστε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει στην φόρμα για 3 λεπτά. Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη από κάθε κέικ για να το χαλαρώσετε σε περίπτωση που έχει κολλήσει λίγο. Τοποθετήστε μια συρμάτινη σχάρα από πάνω και αναποδογυρίστε γρήγορα πάνω από ένα δίσκο ή ένα χαρτί για τον φούρνο, για να πιάσετε ότι επιπλέον στάξει από το κέικ κάτω.

Τα αφήνετε να κρυώσουν..

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσουν πολύ !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco