Η απόλυτη συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές στον φούρνο είναι αυτή

Η απόλυτη συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές στον φούρνο είναι αυτή

Αν είστε φαν της μελιτζάνας πρέπει να φτιάξετε αυτήν την συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές, που θα γαργαλίσει τον ουρανίσκο σας.

Η Μελιτζάνα είναι ένα ιδιαίτερο λαχανικό και αν μαγειρευτεί σωστά θα το απολαύσετε ακόμα καλύτερα. Είναι η εποχή για Μελιτζάνες και οι συγκεκριμένες είναι από την Βιολογική Δευτεριάτικη λαϊκή στην Πολιτεία από τον φίλο μου τον Αντώνη που με προσέχει πάντα.

Θα χρειαστείτε:

3 μελιτζάνες

20 μλ ελαιόλαδο

Αλάτι

2 κόκκινες πιπεριές

1 ντομάτα μεγάλη

2 σκελίδες σκόρδο

Μαϊντανό

3 φέτες λευκό ψωμί του τοστ

50 γρ παρμεζάνα

30 μλ ελαιόλαδο

30 γρ παρμεζάνα

Οδηγίες :

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Σε ένα ταψί βάζετε τις μελιτζάνες αφού ξεφλουδίσετε το πάνω μέρος ( δείτε τις φωτογραφίες πιο κάτω ). Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και αλάτι και τις βάζετε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ βάζετε την ντομάτα τις 2 πιπεριές τις 2 σκελίδες σκόρδου και τον μαϊντανό. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ. Κόβετε τις 3 φέτες του τοστ σε τετράγωνα κομματάκια σαν κρουτόν αφού έχετε αφαιρέσει την κόρα. Προσθέστε την ψύχα μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε 50 γρ παρμεζάνα και ανακατέψτε.

Στα 20 λεπτά βγάλτε το ταψί και με ένα μαχαίρι ανοίξτε την μελιτζάνα και βάλτε την γέμιση μέσα. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και την υπόλοιπη παρμεζάνα και βάλτε στον φούρνο για αλλά 20 λεπτά.

Καλή απόλαυση !!!


Μπορείτε να με βρείτε εδώ :


www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco