Συνταγή για λαχταριστό κέικ με λεμόνι που θυμίζει παιδικά χρόνια

Συνταγή για λαχταριστό κέικ με λεμόνι που θυμίζει παιδικά χρόνια

Έφτιαξα αυτό το λαχταριστό κέικ με λεμόνι και μοσχομύρισε όλο το σπίτι 

Είχε γενέθλια μια φίλη μου και μου ζήτησε να τις φτιάξω το λαχταριστό κέικ λεμόνι. Το έφτιαξα με πολύ αγάπη, μοσχομύρισε όλο το σπίτι και η φίλη μου το ευχαριστήθηκε πολύ.

Για το κέικ :

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο 2 ξυλάκια, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κούπες ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

1 λεμόνι

4 αυγά

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλιτζάνι γάλα οποιοδήποτε εκτός από άπαχο

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης κατά προτίμηση 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού φρέσκο

Για το γλάσο :

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού φρέσκο

Ετοιμασία για το κέικ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί για κέικ . Αυτό είναι ένα ουσιαστικό βήμα για τη σωστή αφαίρεση του ψημένου κέικ.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Στο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ, ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να γίνει τελείως λείο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρύ και αφράτο και να έχει αναμειχθεί πλήρως.

Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε. Ενώ ανακατεύετε, προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, με μερικά δευτερόλεπτα ανάμειξης μεταξύ κάθε αυγού.

Ενώ ανακατεύετε σιγά σιγά, προσθέτετε σιγά σιγά περίπου το μισό μείγμα του αλευριού και στη συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια και το γάλα.

Προσθέτουμε το δεύτερο μισό από το αλεύρι και μετά την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.

Ρίξτε το μείγμα του κέικ στο στρογγυλό ταψί, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να εξομαλύνετε την κορυφή, όπως χρειάζεται.

Ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.

Χρησιμοποιήστε απαλά μια μικρή σπάτουλα για να χαλαρώσετε το κέικ γύρω από το κέντρο και τις άκρες του ταψιού. Αναποδογυρίστε το κέικ σε ένα πιάτο, δώστε στο ταψί μια καλή σφιχτή σπρωξιά στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, ανασηκώστε το ταψί.

1654789533734-71402115-1654789214127-160758402-IMG_8520.jpg

Βάλτε το κέικ σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσει .

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χρησιμοποιήστε ένα μικρό σύρμα για να ανακατέψετε.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε. Το γλάσο πήζει καθώς βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μπορείτε να παίξετε με το πόσο πηχτό θέλετε πριν το ρίξετε πάνω από το κέικ.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco