Η συναρπαστική συνταγή του Tiktok για φύλλο σούφρα, με Blueberries και λεμόνι

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Η συναρπαστική συνταγή του Tiktok για φύλλο σούφρα, με Blueberries και λεμόνι

Φτιάξτε την ανάρπαστη συνταγή του Tiktok για Φύλλο σούφρα, με Blueberries και λεμόνι που έγινε viral 

Μου αρέσει να ανακαλύπτω συνέχεια συνταγές πρωτότυπες τόσο στο pinterest όσο και στο Tiktok. Τις μαζεύω σε έναν φάκελο και σιγά σιγά τις φτιάχνω.

Το καλοκαίρι έπεσα πάνω σε αυτήν εδώ κάνοντας όλους να θέλουν να μου την ζητάνε να την ξανάφτιάξω και είχα ξεχάσει να την μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά:

375 γρ φύλλο ζαχαροπλαστικής

600 ml κρέμα γάλακτος παχύρρευστη

200 γρ ζάχαρη άχνη

5 αυγά

1 κγ βανίλιας

Ξύσμα από 2 λεμόνια

125 γρ φρέσκα βατόμουρα

250 γρ βούτυρο ανάλατο λιωμένο

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσετε αυτή τη συνταγή για με την σούφρα, βγάλτε το φύλλο ζαχαροπλαστικής σας από το ψυγείο για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία του.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε στην άκρη.

Απλώστε ένα φύλλο ζαχαροπλαστικής στον πάγκο σας, με τη μικρή πλευρά του φύλλου ζαχαροπλαστικής στραμμένη προς το μέρος σας. Αλείφουμε με βούτυρο και στρώνουμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο ζύμης φύλλο. Φορώντας γάντια, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα σας, διπλώστε το φύλλο σε σχέδιο κονσερτίνα. Μεταφέρετε τη διπλωμένη ζύμη στο κέντρο ενός στρογγυλού ταψιού 30 εκ. και αρχίστε να την τυλίγετε στη μέση για να θυμίζει τριαντάφυλλο.

Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, τοποθετώντας την γύρω από το κεντρικό τριαντάφυλλο μέχρι να γεμίσει ο δίσκος. Αλείψτε τη ζύμη με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίξτε την κρέμα πάνω από το ψημένο φύλλο Pastry και στη συνέχεια σκορπίστε τα blueberries παντού, σπρώχνοντας μερικά από αυτά προς τα κάτω στη ζύμη.

Μεταφέρετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά και να ροδίσει. Βγάζουμε τη Σούφρα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν πασπαλίσουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία ...

Μπορείτε να με βρείτε εδώ:

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco