Η ελβετική συνταγή για τραγανές πατάτες Rosti με αυγά

Η ελβετική συνταγή για τραγανές πατάτες Rosti με αυγά

Η ελβετική τραγανή συνταγή για πατάτες Rosti με αυγά που θα εντυπωσιάσετε όλους με κόστος 3.95 ευρώ

Η ελβετική τραγανή συνταγή για πατάτες Rosti με αυγά που θα εντυπωσιάσετε όλους με κόστος 3.95 ευρώ.

Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά είναι οι τραγανές πατάτες Rosti με αυγά. Είναι παρα πολύ εύκολο να τις φτιάξετε και θα σας δώσω 2 τρόπους.

Η μία λύση είναι να αγοράσετε το πακέτο Swiss Rosti με κόστος 3.95 έτοιμο ως έχει και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε ως έχει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και να το ψήσετε 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφού το γυρίσετε από την 2η πλευρά τοποθετήστε 2 αυγά που τα έχετε σπάσει σε ένα μπολάκι πρώτα (για να μην πέσει κάποιο τσόφλι μέσα) Το σκεπάζετε με ένα καπάκι και σερβίρετε σε μια πιατέλα. Μπορείτε να τρίψετε και τρούφα από πάνω ή να συνοδέψετε και με μανιτάρια σωτέ.

Ο δεύτερος τρόπος είναι ο σπιτικός και είναι ο πιο κάτω όπου και πάλι μπορείτε να προσθέσετε αυγά, τρούφα ή μανιτάρια.

Υλικά

1 κιλό πατάτες

3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο μαύρο πιπέρι 15 γρ / 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο GHEE ή κανονικό βούτυρο, λιωμένο

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:

60 γρ./ 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ghee, χωρισμένα (μισό βούτυρο, μισό φυτικό λάδι)

Οδηγίες

ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΥΒΟΥΜΕ:

Ξεφλουδίστε και στη συνέχεια τρίψτε τις πατάτες χρησιμοποιώντας ένα κουτί τρίφτη, προσπαθώντας να πάρετε ωραία μακριά σκέλη αν μπορείτε. Πιάστε τις χούφτες πατάτας και στύψτε το υπερβολικό υγρό και μετά τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Αυτό βοηθά να γίνει η πατάτα πιο τραγανή. Προσθέστε βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ανακατέψτε.

Λιώστε το μισό βούτυρο ghee σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι 26 εκ., σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Το ρηχό αντικολλητικό τηγάνι με κεκλιμένες πλευρές είναι το καλύτερο για εύκολη αφαίρεση του ροστί. Τοποθετήστε την πατάτα στο τηγάνι, αλλά μην τη συσκευάσετε. Χρησιμοποιήστε λαστιχένια σπάτουλα για να τακτοποιήσετε τις άκρες και, στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά μέχρι την επιφάνεια.

Μαγειρέψτε την πρώτη πλευρά:

Μαγειρέψτε 12 λεπτά μέχρι η κάτω πλευρά να γίνει πολύ χρυσή και τραγανή, ανασηκώνοντας την άκρη με λαστιχένια σπάτουλα για έλεγχο. Αν στα 8 λεπτά δεν έχει πάρει χρυσαφί χρώμα, αυξήστε τη φωτιά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

Εάν δεν χρησιμοποιήσατε αντικολλητικό τηγάνι, σύρετε την λαστιχένια σπάτουλα από κάτω μέχρι τη μέση και περάστε την γύρω-γύρω, για να είστε 100% σίγουροι ότι δεν έχει κολλήσει τίποτα πριν επιχειρήσετε να αναποδογυρίσετε. Αναποδογυρίστε: Καλύψτε το ταψί με μια στρογγυλή ξύλινη σανίδα με λαβή (ή οτιδήποτε παρόμοιο με λαβή.

Κρατώντας τη λαβή της σανίδας, αναποδογυρίστε γρήγορα - και με σιγουριά! Μαγειρέψτε τη δεύτερη πλευρά: Λιώστε το υπόλοιπο διαυγασμένο βούτυρο στο τηγάνι, στη συνέχεια σύρετε το ρόστι και μαγειρέψτε για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσει τραγανό και να μην υπάρχει αντίσταση όταν μπαίνει ένα μαχαίρι στη μέση. Σύρετε σε ξύλο κοπής, κόψτε σε 4 ή 6 φέτες και σερβίρετε αμέσως!

Για να διατηρηθεί ζεστό μέχρι να σερβίρετε μεταφέρετε σε σχάρα πάνω από ταψί σε φούρνο 120°C .

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco