Η απόλυτη συνταγή για Σολομό γλασέ με μέλι και σκόρδο

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Η απόλυτη συνταγή για Σολομό γλασέ με μέλι και σκόρδο

Συνταγή για Σολομό γλασαρισμένο με μέλι και σκόρδο.

Υλικά

1/3 γ. μέλι 1/4 γ. σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο 2 κ.σ. χυμό λεμονιού 1 κ.γ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 4 φιλέτα σολομού περίπου 112-170 γρ, στεγνωμένα με χαρτοπετσέτα Αλάτι kosher Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 λεμόνι, κομμένο σε στρογγυλές φέτες

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι. Όταν το λάδι είναι καυτό αλλά δεν καπνίζει, προσθέστε τον σολομό με την πέτσα προς τα πάνω και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε τον σολομό μέχρι να ροδίσει, περίπου 6 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι.

Βήμα 3

Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Προσθέστε το μείγμα μελιού και τα λεμόνια σε φέτες και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά περίπου 1/3. Αλείφουμε τον σολομό με τη σάλτσα.

Βήμα 4

Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε .

Υ.Γ. Για το σερβίρισμα. Αυτή η συνταγή είναι τέλεια με διάφορες πλευρές, όπως ρύζι καρύδας, ψητά σπαράγγια, bok choy ή οποιοδήποτε από τα αγαπημένα μας συνοδευτικά για σολομό. Εγώ τα έφτιαξα με bok choy όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco