Συνταγή για ελαφρύ αφράτο κέικ παντεσπάνι με φιστίκια και μεταξένια απαλή κρέμα

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για ελαφρύ αφράτο κέικ παντεσπάνι με φιστίκια και μεταξένια απαλή κρέμα

Αυτή είναι η συνταγή για το πιο νόστιμο ελαφρύ αφράτο κέικ παντεσπάνι με φιστίκια και μεταξένια απαλή κρέμα 

Αυτό το κέικ φιστίκι με κρέμα τυριού γλάσο είναι πολύ απλό και πολύ γρήγορο. Εκτός από το να “θρυματίσετε¨ τα φιστίκια, χρειάζεται πραγματικά να ανακατέψετε τα υλικά μαζί και να το βάλετε με κουτάλι στις φόρμες και είστε έτοιμοι.

Μερικές φορές θέλετε να αφιερώσετε ώρες δημιουργώντας ένα έργο τέχνης, αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και στιγμές που θέλετε ένα γρήγορο κέικ που εξακολουθεί να έχει νόστιμη γεύση.

Τα φιστίκια Αιγίνης έχουν έναν υπέροχο λεπτό ξηρό καρπό που είναι τόσο νόστιμο! Δεν προσθέτουν μόνο μια υπέροχη γεύση αλλά και ένα φυσικό χρώμα στο κέικ.

Υλικά για το Κέικ

• 100 γρ ανάλατα φιστίκια Αιγίνης ξεφλουδισμένα

• 200 γρ ζάχαρη άχνη

• 200 γρ μαργαρίνη

• 150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

• 4 αυγά

• 2 κ.σ γάλα

Για το γλάσο

• 200 γρ τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά Philadelphia

• 130 γρ ζάχαρη άχνη

• ⅛ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την Διακόσμηση

• 2 κ.σ φιστίκια αλεσμένα

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα. Στρώστε δύο φόρμες 8 ιντσών με χαλαρό πάτο με λαδόκολλα.

2. Χρησιμοποιώντας έναν μούλτι, χτυπήστε ελαφρά 100 γραμμάρια ανάλατα φιστίκια Αιγίνης.

3. Χτυπάμε μαζί 200 γρ ζάχαρη άχνη και 200 γρ μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν.

4. Προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης στο κρεμώδες βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί με 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 4 αυγά και 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

5. Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα ανάμεσα στις δύο φόρμες και λειαίνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό ένα ξυλάκι για κοκτέιλ.

6. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά στη φόρμα πριν το απλώσουμε σε σχάρα και το αφήσουμε να κρυώσει τελείως

7. Όταν το κέικ κρυώσει τελείως, ανακατεύουμε 200 γρ.τυρί philadelhia , 130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και ⅛ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

8. Όπως με όλα τα κέικ “σάντουιτς", αναποδογυρίστε ένα από τα κέικ, ώστε το επάνω μέρος να βρίσκεται στο πιάτο/ταμπλό του κέικ που χρησιμοποιείτε για να σερβίρετε. Ρίξτε το μισό μείγμα με κουτάλι πάνω στο κέικ και απλώστε το χρησιμοποιώντας με μια σπάτουλα.

9. Τοποθετήστε το υπόλοιπο κέικ από πάνω με τον σωστό τρόπο προς τα πάνω. Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα με το τυρί κρέμα στην κορυφή του κέικ

10. Χτυπήστε 2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης και πασπαλίστε πάνω από το κέικ

Αν θέλετε να βάλετε ακόμα πιο πολλά τριμμένα φιστίκια για ακόμα πιο έντονη γεύση βάλτε στην κρέμα ενδιάμεσα από το πρώτο κέικ και το δεύτερο.

Αυτό το κέικ θα διατηρηθεί για έως και τρεις ημέρες.

Θα συνιστούσα να το διατηρήσετε στο ψυγείο λόγω του γλάσου του τυριού κρέμα. Δεν συνιστάται να το αφήνετε εκτός ψυγείου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καλή επιτυχία !!!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco