Συνταγή για να φτιάξετε γαρίδες τεμπούρα εύκολα και οικονομικά

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για να φτιάξετε γαρίδες τεμπούρα εύκολα και οικονομικά

Πανεύκολη συνταγή για γαρίδες τεμπούρα και απίστευτα οικονομικές

Έφτιαξα την προηγούμενη εβδομάδα την πιο εύκολη συνταγή για γαρίδες τεμπούρα με την βοήθεια του φίλου μου του Τεό που το έχει πολύ με τις Japanese συνταγές και σας έχω σύντομα άλλη μια συνταγή που θα σας συνεπάρει!!!

Υλικά :

* SHIRAKIKU NOBASHI EBI SHRIMPS 4L ( Κατεψυγμένη ωμή καθαρισμένη γαρίδα με ουρά κατάλληλη για tempura. Μέγεθος 4L

* Tempura batter mix 150 gr

*Panko Bread Crumbs

* Νερό 200 ml

* Λάδι για τηγάνισμα

Για την σως :

1 κσ Hoysin sauce

1/3 κσ Oyster sauce

1/2 κσ Sesame oil

2 κσ mirin

1/2 κσ μέλι

Οδηγίες

Πιο πάνω θα δείτε τις συγκεκριμένες γαρίδες κ στο λινκ που σας έβαλα είναι 20 κομμάτια καθαρισμένες κ κοστίζουν 12 ευρώ. Τις βγάζετε από το πακέτο τις πλένετε με κρύο νερό και τις στραγγίζετε / σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Σε ένα μπωλ ανακατεύετε 150 γρ Tempura batter mix με 200 ml νερο σε θερμοκρασια δωματιου. Απλωνετε σε ενα πιατο με βαθος το panko bread crumps ρίχνετε λαδι σε ενα τηγάνι στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μόλις είναι καυτό την μετριαζετε. Βουτάτε μια μια τις γαρίδες πρώτα μέσα στο batter mix και μετα στο panko bread crumps πασπαλίζοντας να πένε παντού. Τις βάζετε μια μια στο τηγάνι για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές, και τις απλωνετε σε μια πιατέλα αφου έχετε βάλει αρκετά φύλλα χαρτιού κουζίνας για να αποροφήσει το λάδι από τις γαρίδες.

Ανακατεύετε τα υλικά για την σως και σερβίρετε σε ένα στρογγυλό μπωλάκι μαζί με τις γαρίδες.

Πραγματικά ο ουρανίσκος σας θα νιώσει σαν να είστε σε Ιαπωνικό εστιατόριο και ίσως και καλύτερα !!!

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco