Η συνταγή για το παραδοσιακό Virginia Ham σε παραλλαγή με γαλοπούλα
Φτιάξτε την παραδοσιακή συνταγή για Virginia Ham σε παραλλαγή με γαλοπούλα και εντυπωσιάστε άπαντες στο εορταστικό σας τραπέζι
Από μικρή θυμάμαι την μητέρα μου να μας φτιάχνει πάντα τα Χριστούγεννα το ξακουστό Virginia Ham σε παραλλαγή με Turkey / γαλοπούλα αντί ζαμπόν που είναι και η παροδοσιακή συνταγή.
Προχτές πήγα σπίτι της για να μου δείξει τα μυστικά για την συνταγή που θα σας ξετρελάνει και που θα μπορείτε να κάνετε άπειρες άλλες συνταγές με ότι περισσέψει από τις γιορτές.
Θα χρειαστείτε :
Ένα ολόκληρο στήθος γαλοπούλας ψητό ατόφιο ( Gourmet delikatessen Hein ) χρησιμοποιήσαμε.
1 κονσέρβα με ολόκληρα 12 κομμάτια ανανά και τον χυμό
Κερασάκια μαρασίνο
Γαρύφαλλο
Καστάνη ζάχαρη
Σκόνη μουστάρδας ή Dijon ότι έχετε εύκαιρο
Αστεροειδής Γλυκάνισος
Sherry
Μαρμελάδα Τζίντζερ
Σκόνη κάρδαμο
Σκόνη από mixed spice ( κανέλα, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο, μπαχάρι, τζίντζερ https://marksandspencerfood.gr/product/mixed-spice-2/ )
12 οδοντογλυφίδες
Οδηγίες :
Τα φτιάξαμε όλα με το μάτι οπότε δεν έχω να σας πω ακριβές ποσότητες αλλά στο περίπου.
Σε ένα μπωλ αδειάζετε τον χυμό από τα κομμάτια ανανά και ανακατεύετε μέσα όλο το βαζάκι με την μαρμελάδα τζίντζερ. Ρίχνετε μια κουταλιά σκόνη μουστάρδας ή Dijon , 3-4 κουταλιές Καστάνη ζάχαρη , λίγο ποτό Sherry, σκόνη από κάρδαμο 1κγ, 1 κσ από mixed spices και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα πυρέξ τοποθετείτε την γαλοπούλα / ή ζαμπόν, χαράζετε από πάνω προς τα κάτω μπρος και πίσω όπως θα δείτε και στο βίντεο. Με ένα πινέλο πασαλείψτε την γαλοπούλα παντού πολύ καλά. Προσθέστε τα γαρίφαλα όπως στις φωτός/βίντεο. Μετά με την οδοντογλυφίδα περνάτε το κερασάκι και τον ανανά και τοποθετείτε τα αστέρια του γλυκάνισου ομοιόμορφα όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω. Ρίχνετε το υπόλοιπο ζουμί ανανά με όλα τα υλικά από πάνω και τα βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.
Καλή επιτυχία !!!
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :