Συνταγή για πεντανόστιμη εύκολη Quiche Lorraine με λαχανικά

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για πεντανόστιμη εύκολη Quiche Lorraine με λαχανικά

Η απόλυτη συνταγή για να εντυπωσιάσετε και να ταξιδέψετε γευστικά τους ουρανίσκους σας είναι αυτή η πεντανόστιμη συνταγή για Quiche Lorraine με λαχανικά

Έχω πειραματιστεί και την έχω φτιάξει με διάφορους συνδυασμούς γεύσεων (με 4 αυγά, με 5 αυγά, με 6 και με 8 αυγά) αλλά και με διαφορά πυρίμαχα σκεύη (με σκεύος τάρτας αλλά και με βαθιά pyrex) και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η quiche είναι από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές από όλες.

Αυτή η Quiche Lorraine με λαχανικά σε pyrex είναι από τις αγαπημένες μου

Το έχω πει και θα το λέω πάντα «η μαγειρική θέλει αγάπη, φαντασία και τα εύκαιρα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας».

Και κάπως έτσι πειραματίστηκα και έφτιαξα αυτή την Quiche Lorraine με πράσσο, πιπεριά και λευκά κρεμμύδια που είναι απόλυτη στα δικά μου γούστα.

Θα χρειαστείτε :

* 1 ζύμη σφολιάτας (χρησιμοποιώ Κανάκης ψυγείου )

* 2 λευκά κρεμμύδια μικρά

* 2 πράσα

* 1 πιπεριά Φλωρίνης

* 2 κσ βούτυρο αλατισμένο Lurpak

* 4 αυγά

* 3/4 κούπας γάλα πλήρες

* 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος

* 3/4 κγ αλάτι

* 2 κούπες τριμμένο τυρί Cheddar λευκό

* 1κγ μοσχοκάρυδο

*βούτυρο για να αλείψετε το στρογγυλό pyrex

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος βαθύ όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω ή και σε σκεύος για τάρτες και απλώνουμε καλά την ζύμη σφολιάτας να πάει παντού και κόβουμε περιμετρικά όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού και απλώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα, και για βαρίδια έβαλα γίγαντες (δείτε φωτός).

Βάζουμε την ζύμη στον φούρνο για 15 λεπτά.

Όσο ψήνουμε την βάση ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

Σε ένα τεφάλ βάζουμε 2 κσ βούτυρο αλατισμένο με το ψιλοκομμένο τα λευκά κρεμμύδια, τα πράσα κομμένα, την κόκκινη πιπεριά, και τα ψήνουμε καλά μέχρι να πάρουν ένα χρώμα και μετά ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο.

Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε καλά τα αυγά με το αλάτι, το γάλα, την κρέμα και το τυρί.

Βγάζουμε μετά από 15 λεπτά την σφολιάτα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσσο και την πιπεριά να πάνε παντού και προσθέτουμε τα υγρά στοιχεία.

Μπορείτε ή να το σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και να ψήσετε αρχικά για 45 λεπτά. Μετά αφαιρείτε το ασημόχαρτο και ψήνετε για αλλά 15 λεπτά , ή το βάζετε ως έχει στον φούρνο για 50 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία !!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco