Συνταγή για το μαγικό λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες που αγαπάνε όλοι

Συνταγή για το μαγικό λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες που αγαπάνε όλοι

Αυτή είναι η συνταγή μου για το μαγικό ζουμερό και τραγανό κοτόπουλο λεμονάτο στον φούρνο με πατάτες που αγαπάνε όλοι 

Η περίφημη συνταγή μου που αγαπάνε όλοι μου οι φίλοι και το αποκαλούν το μαγικό κοτόπουλο εδώ και 20 χρόνια .. είναι αυτή εδώ για το απόλυτο λεμονάτο κοτόπουλο με baby πατάτες στον φούρνο. Το μυστικό είναι να βάλετε παραπάνω χυμό λεμόνι και ξύσμα από όσο πρέπει κανονικά

Υλικά (για 4-6 άτομα):

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 4-6 μπουτάκια/φιλέτα
  • 1,5 κιλό baby πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι θυμάρι (προαιρετικά)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες ή ψιλοκομμένες)
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
    1 κουταλιά Μέλι
  • 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι & πιπέρι
    Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    Μπέικον ψιλοκομμένο
    Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    Μπαχαρικά για κοτόπουλο
    3 -4 Κρεμμύδια ( προαιρετικά )

Εκτέλεση:

Προθέρμανση φούρνου: Στους 200°C, αντιστάσεις πάνω-κάτω (ή 180°C στον αέρα).

  1. Μαρινάδα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, χυμό & ξύσμα λεμονιού, μουστάρδα, μέλι σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι & πιπέρι.
  2. Πατάτες & κοτόπουλο Τοποθετείτε τις πατάτες σε μεγάλο ταψί.( αν θέλετε βάζετε και μερικά κρεμμύδια ) Περιχύνετε με τη μαρινάδα και ανακατεύετε καλά με τα χέρια να πάει παντού. Προσθέτετε και το νερό/ζωμό στο πλάι (όχι πάνω από το κοτόπουλο). Ανακατεύουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με το ψιλοκομμένο μπέικον και το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σηκώνουμε προσεχτικά την πέτσα και τοποθετούμε από κάτω το μείγμα αυτό το σπρώχνουμε να πάει παντού, και μετά πασπαλίζουμε όλο το κοτόπουλο με μείγμα μπαχαρικών και το τοποθετούμε πάνω στις πατάτες.
  3. Ψήσιμο:
  • Ψήνετε για 45 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί (με αλουμινόχαρτο ή καπάκι).
  • Μετά, ξεσκεπάζετε και συνεχίζεις το ψήσιμο για ακόμη 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο και να μελώσουν οι πατάτες. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νεράκι στη μέση.

Tips:

  • Για τραγανές πατάτες, τις γυρίζετε μία φορά κατά το ψήσιμο.
  • Για πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ξύσμα ή και φετούλες λεμονιού στο ταψί.
  • Συνοδεύεται τέλεια με τυρί φέτα και χωριάτικη σαλάτα.


    Καλή επιτυχία !!!



    Μπορείτε να με βρείτε εδώ :


    www.instagram.com/majenco
    www.twitter.com/majenco
    www.facebook.com/JencaMajenco
    www.tiktok.com/@majenco