Συνταγή για Μπουκίτσες με βερίκοκα, blue cheese, καρύδια & μέλι

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για Μπουκίτσες με βερίκοκα, blue cheese, καρύδια & μέλι

Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτήν τη δροσερή συνταγή για βερίκοκα with a twist με blue cheese, καρύδια & μέλι.

Υλικά:

  • 8- 12 φρέσκα βερίκοκα (μαλακά και ζουμερά)
  • 60–90 γρ. Blue Cheese (όπως Gorgonzola, Roquefort ή Stilton)
  • 12 καρύδια
  • 1 κγ καστανή ζάχαρη
    Πασπάλισμα με ελαιόλαδο
    Μέλι (για το τελείωμα)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τα βερίκοκα:
  • Τοποθετούμε τα βερίκοκα πάνω σε ένα πυρέξ.
  • Προσθέτουμε το τυρί:
  • Κόβουμε ή θρυμματίζουμε το μπλε τυρί και το τοποθετούμε στο κέντρο κάθε βερίκοκου.
  • Τοποθετούμε τα καρύδια:
  • Πάνω από το τυρί, βάζουμε ένα καρύδι και πασπαλίζουμε ελάχιστα με λίγο ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 12 λεπτά περίπου.
  • Περιχύνουμε με μέλι:
  • Ακριβώς πριν το σερβίρισμα, περιχύνουμε κάθε μπουκιά με λίγο μέλι.
  • Γαρνίρουμε (προαιρετικά):
  • Προσθέτουμε λίγα φύλλα θυμαριού ή λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για έξτρα άρωμα και εμφάνιση.
  • Τρώτε σχεδόν αμέσως για να μην κρυώσουν!!!
    Καλή επιτυχία !!!



Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco
www.twitter.com/majenco
www.facebook.com/JencaMajenco
www.tiktok.com/@majenco