Συνταγή για Μπουκίτσες με βερίκοκα, blue cheese, καρύδια & μέλι
Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτήν τη δροσερή συνταγή για βερίκοκα with a twist με blue cheese, καρύδια & μέλι.
Υλικά:
- 8- 12 φρέσκα βερίκοκα (μαλακά και ζουμερά)
- 60–90 γρ. Blue Cheese (όπως Gorgonzola, Roquefort ή Stilton)
- 12 καρύδια
- 1 κγ καστανή ζάχαρη
Πασπάλισμα με ελαιόλαδο
Μέλι (για το τελείωμα)
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τα βερίκοκα:
- Τοποθετούμε τα βερίκοκα πάνω σε ένα πυρέξ.
- Προσθέτουμε το τυρί:
- Κόβουμε ή θρυμματίζουμε το μπλε τυρί και το τοποθετούμε στο κέντρο κάθε βερίκοκου.
- Τοποθετούμε τα καρύδια:
- Πάνω από το τυρί, βάζουμε ένα καρύδι και πασπαλίζουμε ελάχιστα με λίγο ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 12 λεπτά περίπου. - Περιχύνουμε με μέλι:
- Ακριβώς πριν το σερβίρισμα, περιχύνουμε κάθε μπουκιά με λίγο μέλι.
- Γαρνίρουμε (προαιρετικά):
- Προσθέτουμε λίγα φύλλα θυμαριού ή λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για έξτρα άρωμα και εμφάνιση.
- Τρώτε σχεδόν αμέσως για να μην κρυώσουν!!!
Καλή επιτυχία !!!
01
14
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :
www.instagram.com/majenco
www.twitter.com/majenco
www.facebook.com/JencaMajenco
www.tiktok.com/@majenco
Bloggers
01
10