Σήμερα κλείνω 3 χρόνια ..

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Σήμερα κλείνω 3 χρόνια ..

Ήταν 10.09.13 σαν σήμερα 3 χρόνια πριν και η ιστορία μου ξεκίνησε κάπως έτσι ..

Κοιμήθηκε η Ελεονώρα σπίτι μου εκείνη την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, και το πρωί 8 η ώρα με πήγε στο νοσοκομείο όπου ήρθαν να με βρούν οι δικοί μου άνθρωποι αυτοί που εγώ θεωρώ Οικογένεια μου, η Χριστίνα Λ., η Μιράντα, η Ιωάννα & ο Δημήτρης, η Δέσποινα Κ., και η μητέρα μου η Λουίζ ήταν στο πλευρό μου από την αρχή μαζί μου, αλλά και εξ αποστάσεως η Μάντα & η Αλεξία. Η Dragana, ο Μάνος, ο Τίτος και και η Ελένη Κ., που ήταν συνέχεια σπίτι μου και το ζούσαν μαζί μου καθώς και τον Βασίλη Κικίλια που αυτός και αν ασχολήθηκε να μιλήσει μετά με όλους τους γιατρούς όταν εγώ ήμουν σε άρνηση με αυτά που τράβαγα.

Είχα πάρει την πιο σοβαρή απόφαση που πήρα στην ζωή μου χωρίς να κάνω την κατάλληλη έρευνα πρώτα μιας και όποιος με γνωρίζει θα καταλάβει ότι διάλεξα έναν σκληροπυρηνικό δρόμο χωρίς επιστροφή ( αδιέξοδο θα μπορούσε να πει κανείς με τα καλά του και τα κακά του).

Η μητέρα μου έκλαιγε και δεν με άφηνε να το κάνω και να πώ την αλήθεια είχε ΤΕΡΑΣΤΙΟ δίκαιο ναι μεν.. αλλά .. και αυτό το λέω γιατί πάντα σε όλες τις καταστάσεις όταν ζυγίζουμε την περίπτωση βάζουμε τα pros & cons, και ναι μεν στα pros είναι πως έχω χάσει πάνω από 50 κιλά αλλά με ρωτάτε τι πέρασα? Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό δεν εύχομαι να το περάσει αυτό το βίωμα.

Ο Γιατρός μου είχε πει πως σε 2 μήνες θα ήμουν καλά.. Well its been 3 years already and i have kinda accepted the fact that this will not happen any time soon..

Θα έμπαινα για 3 μέρες μάξιμουμ μου είχαν πει και τελικά έμεινα 10 μέρες. Η επέμβαση κράτησε σχεδόν 5 ώρες και ήταν αρκετά πολύ σοβαρή, ( μιας και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος θνησιμότητας σε τέτοιες περιστάσεις). Το χέρι μου όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες πιο πάνω ήταν ο λόγος που έμεινα τόσες μέρες. Η επέμβαση που έκανα λέγεται Sleeve gastrectomy και μου έκοψαν το στομάχι μου. Το χέρι μου έπαθε τεράστια ζημιά γιατί η ένεση της αναισθησίας δεν χτύπησε φλέβα αλλά χέρι όπου στην κυριολεξία είχε πρηστεί τόσο πολύ ( ακόμα πιο πολύ από ότι το βλέπεται εδώ), αισθανόμουν πως θα σκάσει και θα σκορπιστεί παντού χωρίς καμία υπερβολή αυτό που σας λέω. Μου κάνανε σχεδόν 180 ενέσεις σε 10 μέρες μέσα και άλλες 20 ενέσεις νοσοκομειακές που χρειάστηκα να κάνω στο σπίτι λόγω του χεριού. Δεν ηρεμούσε με τίποτα και δεν επανερχόταν όσο και να κάνανε συσκέψεις οι γιατροί δεν γινόταν τίποτα παρά να είναι το δεξί μου χέρι όλο πρησμένο σαγρέ με το δέρμα μου να είχε παραμορφωθεί και το αριστερό μου χέρι από τις 26 πεταλούδες για να μου κάνουν τις ενέσεις που δεν έπιαναν μιας και έχω λεπτές φλέβες είχε γίνει όλο το χέρι μου πράσινο, μωβ και μαύρο για περίπου 6 μήνες μπορεί και παραπάνω. Αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο την Vivian στο Λονδίνο που θεωρείται μία από τις 5 καλύτερες Healers στον κόσμο, http://www.simplyhealingcentre.com , αμέσως μου είπε να φωνάξω φυσιοθεραπευτή και να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις για να φύγει το οίδημα, όπως και άρχισε να γίνεται.

Πήγα σπίτι λοιπόν μετά από 10 μέρες σε κατάσταση αφασίας για 4 μήνες ήμουν αυτό που λένε out of order. Έπινα και έτρωγα παγάκια στην αρχή και μετά για 3 μήνες έβραζα νερό με λαχανικά τα σούρωνα 3 φορές και έπινα μόνο το νερό.

Έχασα τα 2/3 από τα μαλλιά μου και βλέποντας τα να αερώνουν έφαγα μια φρίκη ήταν το χειρότερο μου μέσα σε όλα, έσπαγαν τα νύχια μου και κουνιώντουσαν τα δόντια μου. Στην περίπτώση αυτή με τα μαλλιά μου να είναι καλά η φιλενάδα μου η Ναταλί Βαγιωνή και θα το λέω πάντα που μου έφερε το σαμπουάν Polyhymnia της Fresh Line, σας το λέω με τεράστια εγγύηση αποτελέσματος μου ξανά βγήκαν τα μαλλιά μου. Το κομμωτήριο Freestyle πραγματικά να είναι καλά γιατί μέχρι και σήμερα με τις θεραπείες κλπ τα μαλλιά μου είναι πλέον Healthy.

Είχα να πιω πορτοκαλάδα 4 χρόνια με πείραζε στο στομάχι μου και για κάποιο λόγο μια μέρα ξύπνησα και το αναζητούσε ο οργανισμός μου σαν τρελή. Ζήτησα στον φίλο μου τον Μάνο να μου φέρει πορτοκάλια και αυτός μου έφερε ένα καφάσι. Ξεκίνησα να πίνω/στύβω 3 πορτοκάλια την ημέρα στο σύνολο και έτσι αυτό ήταν το γεύμα μου ολημερίς η ποσότητα είναι αστεία, έγινα addicted στα πορτοκάλια προφανώς το ζητούσε ο οργανισμός μου μιας και είχα πάθει αποβιταμίνωση. Το πήρα απόφαση μετά από σχεδόν ένα μήνα και τα έκοψα μαχαίρι γιατί δεν μπορούσα ούτε νερό να πιω τόσο που είχα κολλήσει με τα πορτοκάλια. Δεν μπορούσα να πάρω βιταμίνες γιατί έκανα εμετό με τα πάντα ακόμα και με το νερό. Ξεκίνησα κάθε μέρα να παθαίνω έναν βήχα νευρικό που κατέληγε σε εμετό, σε σημείο που δεν είχα κάτι να βγάλω εκτός από κομμάτια της χολής μου όσο και να σας φαίνεται υπερβολικό αυτό γινόταν τουλάχιστον 15 φορές την ημέρα σε σημείο που ο λαιμός μου είχε γίνει σαν να ήταν σαγρέ και φοβόμασταν μην πάθω κάτι χειρότερο. Και έγινε και αυτό αλλιώς αυτή την φορά. Έπαθα ακατάπαυστη αιμορραγία σε σημείο τέτοιο που ήταν υπερβολικό. Αφού μου κάνανε τις άπειρες αιματολογικές εξετάσεις και δεν βρίσκανε τι είναι, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς με ενέσεις για να μου κόψουν το αίμα για να αλλάξω τον χρόνο εκτός σπιτιού που ήμουν τόσους μήνες στο κρεβάτι, και με το που άλλαξε ο χρόνος λίγες μέρες μετά μπήκα εσπευσμένα στο νοσοκομείο στο 90 δεν μου άλλαξαν το αίμα ο σίδηρος μου ανύπαρκτος και έπρεπε να χειρουργηθώ, να είναι καλά ο Δόκτωρ Στέφανος Χανδακάς πραγματικά το λέω αυτό. Λόγω που είχα χάσει μέσα σε 3 μήνες 34.5 κιλά ο οργανισμός μου κλάταρε και βάρεσε καμπανάκια κανονικά.

Μια φορά την εβδομάδα έβγαινα από το σπίτι ( δεν μπορούσα να οδηγήσω ακόμα και οι λακκούβες στον δρόμο ήταν εφιάλτης). Η χαρά μου όλη ήταν να πάω στο γήπεδο, αυτό που δεν γνώριζε ο κόσμος είναι πως για να φτάσω στην θέση μου έκανα τον σταυρό μου πάντα πρώτα να μην με ακουμπήσει κανείς καταλάθος στο στομάχι μου, και δεύτερον να μην κάνω εμετό ( γιατί χωρίς λόγο έκανα 15 την ημέρα χωρίς να φάω τίποτα όπως σας είπα πιο πάνω από νευρικό ασταμάτητο βήχα). Για να συνέλθω χρειαζόμουν σχεδόν 10 μέρες κάθε φορά.

Οι γάτες μου ο Toffee & o Mocha πραγματικά καταλάβαιναν πως δεν είμαι καλά και ήταν σαν φύλακες άγγελοι μου δίπλα μου και οι δύο. Για 4 μήνες κοιμόμουν από τις 8 το βράδυ μέχρι την άλλη μέρα στις 12 ( πάσχω από Insomia από το 1994 κ ο ύπνος που κάνω καθημερινά είναι maximum 4 ώρες, οπότε εκείνοι οι 4 μήνες ήταν μαγεία ξύπναγα το βράδυ και είχα παραισθήσεις ότι είχα ελαφάκια στο δωμάτιο μου να με προσέχουν. Αργά το απόγευμα πάντα το στομάχι και όλο το σώμα μου γύρω γύρω μέχρι την πλάτη μου ζεμάταγε αφού ένιωθα πως άν έσπαγα αυγό θα ψηνόταν αμέσως.

Ξεκίνησα Πιλάτες και θεωρώ ότι είναι πραγματικά ΌΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ υπάρχει για την περίπτωση μου και όχι μόνο και θα σας πω γιατί το έψαξα πολύ.

Το Πιλάτες σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή ή κάποια άλλη αερόβια άσκηση (ακόμα και το περπάτημα) μας βοηθάει στην απώλεια βάρους και την αποβολή του λίπους ενώ όταν οι ασκήσεις γίνονται με έντονο ρυθμό και σε σταθερό πρόγραμμα αυτό βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας. Έτσι το σώμα μας φαίνεται πιο λεπτό, γραμμωμένο χωρίς ίχνος λίπους.

Είμαστε τόσο νέοι, όσο νέα είναι η σπονδυλική μας στήλη"

  • Σε αυτή τη φράση ο Josheph Pilates στήριξε όλη του τη μέθοδο. Η σωστή στάση του σώματος που εξαρτάται από την σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης, την ενδυνάμωση και επιμήκυνση των μυών, είναι η βάση του Πιλάτες και κατ’ επέκταση η βάση για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Η φιλοσοφία του Josheph Pilates έλεγε πως αν ελέγξουμε το κέντρο μας (δηλαδή πλάτη, κοιλιακούς και ραχιαίους) μπορούμε να ελέγξουμε και τα πάντα στη ζωή μας. Το σώμα δουλεύεται από μέσα προς τα έξω γεγονός που επιφέρει μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα εν σύγκριση με άλλες μορφές γυμναστικής. Η σωστή αναπνοή, η ροή των κινήσεων, η συγκέντρωση, η ισορροπία και ο έλεγχος του σώματός μας είναι κάποια από τα βασικά στοιχεία που πλαισιώνουν αυτή τη μέθοδο.Η σωστή εισπνοή/ εκπνοή είναι βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο του Πιλάτες από την αρχή μέχρι το τέλος των ασκήσεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ασκήσεων πρέπει να είμαστε ήρεμοι, χαλαροί και απόλυτα συγκεντρωμένοι. Με τις ασκήσεις του Πιλάτες ρυθμίζεις την αναπνοή σου, χαλαρώνεις σωματικά και ψυχολογικά, κάθε κίνηση έχει την δική της βαρύτητα και άσκηση την άσκηση αποκτάς μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση.

Νιώθω αλλαγή τεράστια στο σώμα μου και το πιστεύω πολύ. ( Αν διαβάσατε τις προάλλες το θέμα που έκανα με τον διαγωνισμό για το Bodhi Yoga & Pilates http://www.queen.gr/samantha-apostolopoulou/gotcha/story/132669/apo-ena-thema-ygeias-tis-allaxe-i-zoi-kai-egine-yoga-teacher θα καταλάβετε ακριβώς γιατί κάνει καλό).

Πριν το Πάσχα πήρα την απόφαση να επισκεφτώ την Βιοπαθολόγο Μαρία Ψωμά και αυτό γιατί αν και είχα χάσει πολλά κιλά είχα κολλήσει αρκετά. Σε χρόνο ντε τε με ξεκόλλησε και μου ταίριαξε το πρόγραμμα της. Κάποια στιγμή κλάταρα από τα πάντα όλα και είπα να κάνω ένα διάλειμμα.

Με αυτό που μου συμβαίνει δεν κάνει να στρεσάρομαι να στεναχωριέμαι να πιέζομαι και να αγχώνομαι. Μπορώ να πεθάνω από αυτό στην κυριολεξία. ( όταν κάποιος νιώθει κάτι από όλα αυτά του πρήζεται το στομάχι στην περίπτωση μου είμαι -90% από στομάχι οπότε αυτό το 10% που μου απομένει πρέπει να είναι για πάντα ζεν κάτι που είναι ακατόρθωτο).

Ξέχασα να σας πω πως τους πρώτους 4 μήνες έκανα 7-9 θεραπείες διαφορετικές την εβδομάδα κάθε μέρα, φυσιοθεραπεία για το χέρι, Meditational Hypnotherapy, Reflexology κλπ.

Το μυστικό μου είναι πως είδα την ζωή μου αλλιώς και είπα πως από εδώ και εμπρός πρέπει να χαμογελάμε γιατί η ζωή είναι μικρή και εγώ βρέθηκα στην κατάσταση που ήμουν από τεράστιες στεναχώριες. 3 γεγονότα με σημάδεψαν και στην κάθε στεναχώρια έπαιρνα 25-30 κιλά μέσα σε έναν μήνα. Ήταν η αντίδραση μου το σωσίβιο μου.

Ακόμα μέχρι σήμερα με πειράζουν σχεδόν τα πάντα, παθαίνω παλιδρόμηση ακόμα και με το νερό.

Δεν είμαι άτρωτη αλλά προσπαθώ να μην είμαι τόσο ευαίσθητη, και θέλω να ακούω μόνο θετικά όσο και αν δύσκολο είναι αυτό. Ερωτεύτηκα τον Ήλιο αλήθεια λέω, νιώθω ότι όταν με ακουμπάει ο ήλιος παίρνω ενέργεια και γεμίζω μπαταρίες, νιώθω καλά.

Είναι πολλά που μπορώ να πω ακόμα αλλά ας τα αφήσουμε για άλλη φορά.

Ευχαριστώ εσάς τους ανθρώπους μου, τους παιδικούς μου φίλους που είστε πάντα εκεί στις χαρές και στις λύπες πάντα μαζί, και ας είμαι ο πιο δύσκολος άνθρωπος .. ξέρω ξέρω.. μια με έχετε .. There is always that one friend ..

LOVE YOU GUYS THANKS FOR BEING IN MY LIFE !!!