Από ένα θέμα υγείας της άλλαξε η ζωή και έγινε Yoga Teacher ..

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Από ένα θέμα υγείας της άλλαξε η ζωή και έγινε Yoga Teacher ..

Εδώ και δύο χρόνια οι πιλάτες μου άλλαξαν την ζωή μιας και λόγο του θέματος που έχω με την υγεία μου, χάνοντας απότομα κιλά ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω και με αποτέλεσμα τεράστιο για εμένα. Θεωρώ τους Πιλάτες ότι καλύτερο σε μορφή εκγύμνασης για άνδρες και γυναίκες.

Πριν μερικούς μήνες έψαχνα να βρω κοντά μου στούντιο Πιλάτες για να ξανά αρχίσω μιας και στο προηγούμενο στούντιο που πήγαινα δεν υπήρχαν διαθέσιμες οι ώρες που με βόλευαν και για καλή μου τύχη μόλις είχε ανοίξει στην καρδιά του Κεφαλαρίου η Μαρία, που είναι γυναίκα παιδικού μου φίλου. Εντελώς τυχαία και αστραπιαία αφού τους εξήγησα τα θέματα μου με την παλινδρόμηση και όχι μόνο που έχω, ξεκινήσαμε και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη παρατηρώντας την διαφορά στο σώμα μου αν και έχω δρόμο ακόμα.

Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι πως η Ιστορία της Μαρίας στο να γίνει δασκάλα Yoga και να ανοίξει το δικό της στούντιο για Pilates & Yoga, προήλθε από θέμα υγείας δικό της.




Η Μαρία Ράπτη Μοίρα είναι σύζυγος και μητέρα 3 υπέροχων παιδιών.

'Ηρθε πρώτη φορά σε επαφή με τη yoga το 2010.

Πάσχοντας από οστεοπενία και σοβαρές υποψίες ρευματοειδούς αρθρίτιδας, υπέφερε από φλεγμονές σε όλο της το σώμα. Μέσα από την πρακτική της κατάφερε να εξαλείψει την οστεοπενία και τους πόνους, χωρίς κανένα συμπλήρωμα.




Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα η προσέγγισή της, ως δασκάλα yoga, να είναι πρωτίστως θεραπευτική. Είχε την τύχη να μαθητεύσει εξ αρχής, και μέχρι σήμερα, δίπλα στην Χριστίνα Καρυτινού Ireland, ολοκληρώνοντας κοντά της τα εκπαιδευτικά στο σύστημα της Ashtanga Vinyasa

Yoga, primary και intermediate series.

Αντίστοιχα, στο σύστημα της Hatha Yoga, ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα στο Θεμελιώδες και Προοδευτικό επίπεδο, με αρχές ανατομίας, φυσιολογίας, κινησιολογίας, διδακτικής μεθοδολογίας και φιλοσοφίας με Άριστα, στη σχολή του ΛΩΤΟΥ, της κ. Λίντας Καπετάνιου, μιας από τις πρώτες δασκάλες yoga στην Ελλάδα.

Σήμερα συνεχίζει την μαθητεία της με σεμινάρια και εκπαιδευτικά δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διδασκαλία της είναι παραδοσιακή και γειωμένη, με σκοπό να βοηθάει τους μαθητές της να βρουν την δική τους πνευματική και φυσική ισορροπία και υγεία μέσω της πρακτικής τους, φιλοδοξώντας να εμπνεύσει την προσωπική τους αφύπνιση.

Το Bodhi Yoga & Pilates βρίσκεται στην Πλατεία Κεφαλαρίου και 3 τυχεροί που θα μπούν στον διαγωνισμό πιο κάτω θα κερδίσουν ένα Personal Pilates Lesson διάρκειας 1 ώρας και αξίας 40 Ευρώ αποκλειστικά για το www.queen.gr

Καλή τύχη σε όλους και εύχομαι να το απολαύσετε, προσωπικά έκανα μαθήματα με τον Δημήτρη και ήμουν πολύ ευχαριστημένη.

Συμπληρώστε παρακάτω τη φόρμα συμμετοχής: