Συνεχίζοντας την ζωή ..

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνεχίζοντας την ζωή ..

Continuing life .. after 5 years 

Πόσες φορές δεν ξεκινάμε να κάνουμε κάτι γεμάτοι μεγάλες ελπίδες, νομίζουμε ότι αυτή η στρατηγική, θα ελαττώσει τα πάθη μας και τις αγωνίες μας. Νομίζουμε ότι έτσι θα τερματίσουμε αυτά που μας πονούν. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο και πάντα έτσι. Ο αληθινός μας όμως στόχος είναι να εξορκίζουμε όλους αυτούς που έπαιξαν με τα συναισθήματα μας, μας φόρτωσαν προβλήματα, και μας έκαναν ένα υποχείριο καταστάσεων. Η αληθινή μάχη είναι απέναντι στις αρνητικές εμπειρίες και τις συνθληπτικές επιρροές σε αυτά που μας διαλύουν.

Πίστευα ότι η μάχη ήταν με το σώμα μου, με την ανάρρωση μου με ένα χειρουργείο που θα άφηνε πίσω όλα αυτά που δεν μπορούσα πλέον το στομάχι μου να αντέξει. Σήμερα τόσα χρόνια μετά βρήκα την αληθινή μάχη, είναι ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΩ, ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΗ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΩ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΣΗΜΑΝΤΑ, ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Κάθε γουλιά νερό που προσπαθώ να κατεβάσω ( έχοντας καθημερινή παλινδρόμηση στα πάντα), μου θυμίζει την μάχη που έδωσα. Και κάθε γουλιά νερό μου θυμίζει πως έτσι είναι η ζωή και τα άσχημα πρέπει να τα πάρει το ποτάμι. Κάθε μέρα που ξημερώνει κάνω τον σταυρό μου και γράφω μια άλλη ιστορία, και είναι δύσκολο όταν τα φώτα χαμηλώνουν και ο ήλιος δύει, να θυμάμαι πάντα ότι αλλάζω τον εαυτό μου για να γράψω την δική μου ιστορία. Η μάχη ποτέ δεν σταματά αν είσαι αποφασισμένος να ξυπνήσεις την αλλή μέρα νικητής, και το κυριότερο πλαισιομένη πλέον από ανθρώπους που με αγαπούν και με νοίαζονται, την μόνη αληθινή οικογένεια στην ζωή.

Κάθε ηλιοβασίλεμα είναι μία υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο, αυτό είναι το μυστικό μου, αυτό με κάνει να λαχταράω για την επόμενη μέρα, για τις νέες όμοφες στιγμές τις ζωής. Το τι πέρασα είναι εύκολο να το περιγράψει κανείς αλλά όχι να το βιώσει. Πίσω από το χαμόγελο μου κρύβονται δεκάδες τέτοιες στιγμές μετά άπο όσα συνέβησαν, το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις να χαίρεσε την ευλογία της κάθε στιγμής και πιστέψτε με αυτό είναι το δυσκολότερο μέρος.

Ποντάροντας στις όμορφες στιγμές συνεχίζω να ζω, να χαίρομαι , να δίνω την μάχη με τα προβλήματα μου και να βγάζω την θετική μου πλευρά προς τα έξω, μεγαλώνοντας όμορφα.

Υ.Γ. Αν κάποιος με ρώταγε αν θα το έκανα ξανά, δεν θα το ευχόμουν ούτε στον χειρότερο μου εχθρό, εκτός αν ήταν αληθινά αποφασισμένος κάποιος να γυρίσει σελίδα στην ζωή.


Υ.Γ.2 https://www.queen.gr/samantha-apostolopoulou/snapshots/story/133298/simera-kleino-3-xronia

Υ.Γ.3 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΟΟΟΟΛΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΤΗΚΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ. THANKS FOR BEING HERE YOU ARE MY BLESSINGS : Μιράντα, Ιωάννα & Δημήτρη, Αλεξία Δ., Χριστίνα Λ., Ελεονώρα, Έφη & Άγγελε, Δέσποινα Κ., Μάντα, Ντράγκανα, και πάνω από όλα η Mummy μου που έκανε μεγάλες υπερβάσεις.