Η Ελληνίδα ζωγράφος Καρολίνα Ροβύθη, εμπνέεται από την Ελλάδα και μας το δείχνει με τα έργα της !!!

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Η Ελληνίδα ζωγράφος Καρολίνα Ροβύθη, εμπνέεται από την Ελλάδα και μας το δείχνει με τα έργα της !!!

 

 

Με την σπουδαία Ελληνίδα ζωγράφο Καρολίνα Ροβύθη γνωριζόμαστε πάνω από 12 χρόνια και την παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή θαυμάζοντας όλα τα έργα που κάνει γιατί νιώθω πως αγαπάει την Ελλάδα και την πονάει και με τον δικό της τρόπο μας περνάει όμορφα μηνύματα για την Χώρα μας. Είναι φιλάνθρωπος και μας έχει στηρίξει πάντα σε ότι την έχουμε χρειαστεί ειδικά με την W.I.N. Hellas που χωρίς την πολύτιμη συμμετοχή της με τα έργα που ζωγράφισε ανά τα χρόνια στις διάφορες εκδηλώσεις που είχαμε κάνει δεν θα μπορούσαμε να έχουμε συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειαζόντουσαν για να τρέξουμε τα εκάστοτε προγράμματα.

Είναι φιλόζωος, είναι όλα τα καλά του κόσμου είναι γιατί μόνο καλά έχω να πω για την αγαπημένη μου ταλαντούχα φίλη που της ζήτησα να μας περιγράψει τα πιο κάτω που θα διαβάσετε. Δείτε τις φωτογραφίες στην γκάλερι και κάντε την follow στο Insta !!!

karolina 6

photo: Christos Katsaounis

Αλλά είναι στιγμές που η λάμψη της ξεθωριάζει από τις δυσκολίες, από το βλέμμα το δικό μας που λοξοκοιτάει, σε ξένους τόπους κι ομορφιές, θεωρώντας την Ελλάδα μας δεδομένη και νιώθω πως όλοι μαζί θα μπορούσαμε να την… σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω και να δημιουργήσουμε τη νέα της εποχή. Την εποχή #thinkgreece, τοποθετώντας την Ελλάδα εκεί oπου αξίζει. Στην κορυφή των σημαντικότερων κι ωραιότερων προορισμών του κόσμου. Στην κορυφή των σημαντικότερων πολιτιστικών χωρών. Στην σκέψη μας και στην καρδιά μας.

karolina 1
karolina 2

Πάντα ο νους μου γύριζε εδώ, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν ήμουν. Ταξίδεψα σε πάρα πολλές χώρες, σ΄αυτούς τους επίγειους παραδείσους όπως αναφέρονται στα φυλλάδια των τουριστικών πρακτορείων. Κανένας τόπος δεν συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που πέρασε πολλά κι ακόμη περνάει, αλλά χρειάζεται κι εμείς, οι νεότεροι να αναλάβουμε την ευθύνη και να την αναβαθμίσουμε.

Σε μια δύσκολη στιγμή, ενώ η οικονομική κρίση είχε «χτυπήσει» και την πόρτα της Ελλάδας, το 2012, ζωγράφισα την Ελλάδα που κλαίει. Μια μεγάλη ελληνική σημαία που στέκεται δυνατή, περήφανη κι αγέρωχη ενώ πονάει και δακρύζει.

karolina 3

Τότε ζούσα στο εξωτερικό κι όποτε ερχόμουν στην Ελλάδα έβλεπα θλιμμένους ανθρώπους, γεμάτους άγχος, να έχουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, να πονούν, να δακρύζουν και να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Έτσι εκφράστηκε το δικό μου συναίσθημα σ΄αυτόν τον πίνακα. Ήταν η αρχή…

karolina 4

Στη συνέχεια κι εντελώς αυθόρμητα άρχισα να δημιουργώ έργα με τις λίγες δυνάμεις μου, για να εμψυχώσω τους Έλληνες. Ως conceptual artist και με την εμπειρία μου στα περιοδικά (ήμουν για χρόνια creative director) συνδύαζα την ιδέα με την εικόνα και όλο αυτό το μετέτρεπα σε πίνακα. Έτσι «γεννήθηκε» η πεταλούδα με τα ελληνικά χρώματα που συμβολίζει την αλλαγή και την αναγέννηση.

karolina 5

Χρησιμοποίησα τον κύκλο της ζωής της κάμπιας που μετατρέπεται σε πεταλούδα για να δείξω πως μπορεί το τέλος, να σημαίνει μια καλύτερη αρχή. Είχα περάσει μια δύσκολη περιπέτεια υγείας κι όλο αυτό με έκανε να αναθεωρήσω τα πάντα.

Με το έργο μου «we can do it» με το τσαρούχι που έχει αερόσολα, στο αποκορύφωμα της κρίσης, ήθελα να δείξω πώς μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να προσαρμοστούμε.

Το τσαρούχι λοιπόν, ένα αντικείμενο που έχει συνδεθεί με την παράδοση, το άλλαξα, το προσάρμοσα στα νέα δεδομένα της εποχής, κρατώντας όμως την ταυτότητά του. Κι έτσι αναβαθμίστηκε. Αυτό χρειάζεται να κάνουμε όλοι μαζί!

Ακολούθησαν πολλά έργα εμπνευσμένα από το χρώμα το ελληνικό…

Παράλληλα με την ζωγραφική η Καρολίνα σχεδιάζει αντικείμενα, κοσμήματα και είδη δώρων υψηλής ποιότητας και αισθητικής εμπνευσμένα από την Ελλάδα και το μπλε για το online shop που θα βρείτε στην ιστοσελίδα της www.carolinerovithi.com

direct link: https://www.carolinerovithi.com/shop.html

μπορείτε να ακολουθήσετε την Καρολίνα:

instagram: www.instagram.com/caroline_rovithi

hashtags: #carolinerovithi #carolinerovithi4greece #thinkgreece

facebook page: https://www.facebook.com/Caroline-Rovithi-102023408173516/

Μπορείτε να με βρείτε στο : www.instagram.com/majenco