Γιατί οι άντρες πληρώνουν για να κάνουν Σεξ... Μας εξηγεί ο Ψυχοθεραπευτής Γιώργος Λάγιος

Γιατί οι άντρες πληρώνουν για να κάνουν Σεξ... Μας εξηγεί ο Ψυχοθεραπευτής Γιώργος Λάγιος

Οι λόγοι για τους οποίους ένας άντρας πληρώνει για σεξ είναι πολυσχιδείς και αγγίζουν διάφορα κομμάτια της προσωπικότητας του καθενός.

Πριν λίγο καιρό είχα βρεθεί με τον Ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα του βιβλίου "Εσύ θα σε επέλεγες για γονιό σου", Γιώργο Λάγιο και κάναμε διάφορες κουβέντες και ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις για διάφορα θέματα που απασχολούν αρκετό κόσμο και ένα από αυτά είναι το παρακάτω.

Γιατί οι άντρες πληρώνουν για να κάνουν σεξ;

Αυτή είναι μια ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ακόμα επαρκώς μέσα από τις έρευνες καθώς η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση είναι αρκετά πολύπλοκη για να κατηγοριοποιηθεί. Παρόλα αυτά, όταν σκεφτόμαστε άντρες που αγοράζουν υπηρεσίες σεξ από επαγγελματίες και μη, συνήθως οι γνωστικές μας προκαταλήψεις μας ωθούν να σκεφτούμε άντρες όχι τόσο ελκυστικούς εξωτερικά που μπορεί να δυσκολεύονται να κάνουν σχέση. Αν και ένα μέρος εκείνων που πληρώνουν για σεξ πληρούν αυτά τα χαρακτηριστικά, παράλληλα υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους ένας άντρας πληρώνει για να κάνει σεξ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψυχολογικών ερευνών, ένας από τους βασικότερους λόγους που οι άντρες πληρώνουν άτομα που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ είναι η ευκολία και η έλλειψη άλλων συναισθηματικών παραγόντων. Με άλλα λόγια, οι άντρες είναι πιο πιθανό να θέλουν απλά να κάνουν σεξ χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν συναισθήματα ή χρόνο. Ένας ακόμη παράγοντας που συμπράττει σε αυτή τη συμπεριφορά είναι η δυνατότητα για έναν άντρα να έχει ακριβώς την εμπειρία που αποζητά στο σεξ χωρίς να ανησυχεί για το εάν η/ο παρτενέρ του θα απορρίψει τις επιθυμίες του ή δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στον βαθμό που εκείνος χρειάζεται. Ουσιαστικά δεν έχει το άγχος της απόδοσης γιατί θεωρεί πως δεν θα τον κρίνουν ή δεν θα μαθευτεί αν ήταν ‘καλός’ ή όχι., ;

Σε αυτό, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι κοινωνικές δεσμεύσεις και τα ταμπού στο σεξ, κάτι που δεν υπάρχει όταν ένας άντρας επιλέγει να πληρώσει για το σεξ. Συγκεκριμένα, πολλοί άντρες αρέσκονται σε παιχνίδια εναλλαγής ρόλων, κυριαρχίας, σαδομαζοχισμού, παρενδυσίας (cross dressing). Αυτές τους όμως οι προτιμήσεις μπορεί να γίνονται δύσκολα αποδεκτές από μία/έναν σύντροφο που δεν έχει τις ίδιες προτιμήσεις ή την διάθεση να τις εξερευνήσει. Πολύ συχνά οι άντρες ντρέπονται να επικοινωνήσουν τις επιθυμίες τους μήπως και η σύντροφος τους τους θεωρήσει ΄ανώμαλους΄. Έτσι, πολλοί άντρες επιλέγουν να αποκρύψουν την συνήθεια τους αυτή είτε από φόβο για το αντίκτυπο που θα έχει μια τέτοια αποκάλυψη, είτε από ντροπή για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Επίσης πολύ συχνό φαινόμενο επίσης, οι άντρες που βρίσκονται σε υψηλόβαθμες και απαιτητικές θέσεις στην καθημερινότητα τους να θέλουν να αφήνουν τον έλεγχο και να βιώνουν μια πιο παθητική στάση στο σεξ, χωρίς να διακινδυνεύσουν να χαλάσουν την σχέση τους, τον γάμο τους, ή την εικόνα τους.

Άλλος ένας λόγος είναι ο σεξουαλικός εθισμός. Υπάρχουν άντρες που πληρώνουν πολλά χρήματα, με κίνδυνο να χρεωκοπήσουν μερικές φορές, για να ικανοποιήσουν τον εθισμό τους.

Βέβαια, υπάρχουν και άντρες που φαίνεται να αντλούν ικανοποίηση από το γεγονός ότι μπορούν να πληρώσουν ένα άτομο για να κάνει σεξ μαζί τους. Αυτό έγκειται τόσο στην αύξηση της αυτοπεποίθησης τους όσο και στην ικανοποίηση της ανάγκης τους για έλεγχο και επιβολή. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό τείνει να είναι συχνότερο στους άντρες που εν γνώσει τους πληρώνουν για σεξ γυναίκες.

Πληρώνοντας ένα άτομο που εργάζεται στο σεξ, οι άντρες μπορούν να ικανοποιήσουν τις πιο σκοτεινές τους φαντασιώσεις, με εκείνους σε ρόλο ενεργητικό ή παθητικό. Έτσι, το πληρωμένο σεξ γίνεται ένας τρόπος έκφρασης και ικανοποίησης χωρίς να απειλούνται οι κοινωνικές συμβάσεις. Μερικοί άνδρες θεωρούν ότι το πληρωμένο σεξ μπορεί να επιδρά θετικά τόσο στην σχέση τους όσο και στην υπόλοιπη ζωή τους γενικότερα. Πολλά ζευγάρια δοκιμάζουν μαζί τις υπηρεσίες επαγγελματιών στο σεξ, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες στην σχέση τους.

Συμπερασματικά, οι λόγοι για τους οποίους ένας άντρας πληρώνει για σεξ είναι πολυσχιδείς και αγγίζουν διάφορα κομμάτια της προσωπικότητας του καθενός. Κάποιοι το επιλέγουν κατ’ ανάγκη, άλλοι για να βιώσουν κάτι που δεν θα μπορούσαν να το ζήσουν στην σχέση τους, και άλλοι γιατί δεν θέλουν να υφίστανται τα παρελκόμενα μιας συναισθηματικής ή χρονικής επένδυσης απλά για να κάνουν σεξ. Σε κάθε περίπτωση, το πληρωμένο σεξ παραμένει ακόμα ένα θέμα ταμπού για τα Ελληνικά δεδομένα, κάτι το οποίο ενισχύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία για τα άτομα που εργάζονται στο σεξ. Αν σκεφτούμε πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού βλέπει πορνό και πως οι ηθοποιοί ουσιαστικά πληρώνονται για σεξ, θα αντιληφθούμε πως όλοι μας, με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο πληρώνουμε για σεξ. Παρ’ όλα αυτά, όταν το πληρωμένο σεξ είναι μια συναλλαγή μεταξύ συναινούντων ενηλίκων παραμένει μια κοινωνική συμπεριφορά όπως όλες οι άλλες χωρίς να έχει την ανάγκη για θετικό ή αρνητικό πρόσημο, αν μπορέσουμε να το δούμε πέρα από τις γνωστικές μας προκαταλήψεις.

Το σεξ είναι ίσως η πιο απολαυστική απόδραση από την πραγματικότητα μας. Όσο είναι συναινετικό και δεν βάζουμε τον εαυτό μας ή άλλους σε κίνδυνο, τότε δεν πρέπει να υπάρχει επίκριση. Ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όμως, πως η ποιότητα του οργασμού συνδέεται με την εγκεφαλική και συναισθηματική σύνδεση… κάτι που δεν αγοράζεται με όλα τα λεφτά του κόσμου.

Τον Ψυχοθεραπευτή Γιώργο Λάγιο μπορείτε να τον βρείτε :

https://www.glagios.gr

www.instagram.com/glagi0s

Μπορείτε να με βρείτε εδώ : www.instagram.com/majenco