Ζω με το φόβο μήπως με απατήσει. Τι να κάνω;

Ζω με το φόβο μήπως με απατήσει. Τι να κάνω;

Ο Dr Love απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα του αναγνώστη

Γεια σας,
Είμαι 18 και η κοπέλα μου 15. Κατά την γνώμη σας είναι σωστή διαφορά ηλικίας για ζευγάρι; Να προσθέσω οτι οι γονείς μας δεν έχουν πρόβλημα για αυτό. Είμαστε μαζί, τρελά ερωτευμένοι και πιστοί ο ένας στον άλλον και έχουμε σχέση από απόσταση.
Παρ' ότι είμαστε μαζί τόσο καιρό και το πάμε σοβαρά και ταιριάζουμε τόσο πολύ σε όλα (να πω οτι η σχέση μας πλεον ειναι ολοκληρωμένη) υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να με απατήσει; Δεν είναι απο τις κοπέλες του one night stand αλλα μερικές φορές φοβάμαι μην το κάνει ή μην την πλησιάσει κανένας άλλος και την ποτίσει και γίνει το μοιραίο (το κακό είναι οτι την άλλη μέρα δεν θυμάσαι τίποτα).
Εγώ να πω οτι την βλέπω αποκλειστικά και δεν κοιτάω άλλες - ούτε και εκείνη άλλωστε! Ταιριάξαμε σε ολα απο την πρώτη στιγμή. Υπάρχει λοιπόν αυτή η περίπτωση κι αν ναι θα είναι αν με θεωρήσει δεδομένο; Διότι έχω ακούσει και αυτή την εκδοχή. Συγγνώμη για την μακρυλογία μου απλά με απασχολούν αυτά και θα ήθελα και την δική σας άποψη.

Η απάντηση του Dr Love

Αγαπητέ φίλε,

Καταρχήν να σου πω ότι είσαι πολύ τυχερός που έχεις αυτές τις ανησυχίες και δεν έχεις εμένα κολλητό. Γιατί ειλικρινά θα σε είχα τρελάνει στην πλάκα. Αλήθεια το λέω.
Και πάμε τώρα στο θέμα που σε απασχολεί. Λυπάμαι που στο λέω φίλε μου, αλλά ναι, είναι πιθανό να σε απατήσει. Όπως και είναι πιθανό να χωρίσετε μια μέρα. Όπως βέβαια είναι πιθανό να μην σε απατήσει και να μην χωρίσετε. Σε μπέρδεψα ε; Τι να σου πω. Ειλικρινά δεν προβλέπω το μέλλον. Απλά στις σχέσεις ένα είναι σίγουρο: μπορούν να γίνουν τα πάντα.
Αλλά να σου δώσω μία συμβουλή; Σταμάτα τόσο να σκέφτεσαι το αύριο και επικεντρώσου στο σήμερα. Διότι αν έχεις τέτοιο άγχος και δεν περνάς καλά -και ίσως κάνεις και τις σκηνές σου- το σίγουρο είναι ότι στο τέλος η κοπέλα θα σε βαρεθεί και θα σε αφήσει.
Πέρνα καλά σήμερα, απόλαυσέ το και μην αφήνεις χαζές σκέψεις να σε επηρεάζουν. Και ειδικά σκέψεις στις οποίες δεν μπορείς να δώσεις απαντήσεις.
Και ναι, σταμάτα να βλέπεις τόσες ταινίες. Δεν σου κάνουν καλό.