Αυτές οι 5 συνήθειες σας κρατάνε μακριά από μια θαυμάσια ερωτική σχέση!

Αυτές οι 5 συνήθειες σας κρατάνε μακριά από μια θαυμάσια ερωτική σχέση!

Μάθετε ποιες ειναι και απαλλαγείτε απο τα δεσμά τους!

Οι ερωτικές σχέσεις στις μέρες μας για να εκπληρώσουν τον σκοπό τους, προσφέροντας αγάπη και ευτυχία, απαιτούν διαρκή και συνεχόμενη "δουλειά" από τους δύο συντρόφους.

Τι σημαίνει όμως "θαυμάσια σχέση" και ποια μπορούν να είναι τα χαρακτηριστικά της;

Θαυμάσια Σχέση λοιπόν, είναι αυτή στην οποία και οι δύο σύντροφοι ωριμάζουν πνευματικά, πολλαπλασιάζουν την αγάπη και την προσωπική τους επέκταση και γεύονται από κοινού τις εμπειρίες και τα μαθήματα της.

Αν δεν έχετε ακόμα βιώσει αυτή τη "θαυμάσια σχέση", ίσως να φταίνε κάποιες βασικές συνήθειες του παρελθόντος οι οποίες γίνονται εμπόδια και σας κρατούν μακριά από την πεμπτουσία μιας τέτοιας σχέσης. Χρειάζεται θάρρος, καλή παρατήρηση, υψηλή συνειδητότητα και μια γενναία πειθαρχημένη απόφαση από τη μεριά σας, για να αλλάξετε την κατάσταση. Δείτε μερικές από αυτές τις συνήθειες του παρελθόντος, όπως μας τις εξήγησε ο Νικόλας Ουρανός, Ειδικός Σχέσεων και ιδρυτής της Ακαδημίας Σχέσεων :

1. Τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα (patterns)
Οι σχέσεις σου διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά η "καταστροφή" επανέρχεται. Μπορεί να χώρισες, να ξαναχώρισες και να ξανα-ξαναχώρισες τον/την ακατάλληλο/η, αλλά η κάθε επόμενη σχέση, σου φαίνεται όπως οι προηγούμενες και λίγο χειρότερη. Ο ένας ήταν βαρετός, ο επόμενος κοινότυπος, ο τρίτος "χλιαρός" ...
Και η ιστορία σου αυτή να τείνει να "επαναλαμβάνεται". Είσαι εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο και είσαι έτοιμη να χάσεις την πίστη σου στην πραγματική αγάπη και την συντροφικότητα.
Να σου προτείνω να ξεκινήσεις αποκλειστικά από εσένα, να καλλιεργήσεις τα χαρίσματα σου και να λειάνεις τα αρνητικά σου;
Έτσι θα αλλάξεις σημαντικά επίπεδο στις σχέσεις σου. Ξεκινώντας από εσένα.

2. Οι ανοιχτές εκκρεμότητες με το παρελθόν και οι σχέσεις "σκαλοπάτια"

Ναι το πήρες απόφαση αυτή την φορά θα κάνεις κάτι διαφορετικό. Κι όμως σε κάθε δύσκολη στιγμή σε κάθε επίθεση που δέχεσαι από την μοναξιά σου, θα στείλεις μήνυμα, θα πάρεις τηλέφωνο ή ακόμα και θα αναπολήσεις μια προηγούμενη εμπειρία σου, μαζί του. Κρυφοκοιτάς τα δώρα που είχες δεχτεί στο δωμάτιο που τα έχεις καταχωνιάσει και συνεχίζεις να φοράς εκείνο το φόρεμα που σου είχε χαρίσει τότε, εκείνος, ο κατά τα άλλα "απαράδεκτος". Σε άλλη περίπτωση πάλι θα θυμηθείς να βγεις με εκείνον που μπορεί να μην σου αρέσει και να μην είναι για σχέση αλλά είναι καλός στην παρέα και δεν σου χαλάει κανένα χατήρι ποτέ όσος καιρός και αν έχει περάσει. Ή διαφορετικά θα ξεκινήσεις μια σχέση "στο χαλαρό" όχι στα σοβαρά, γιατί δεν μπορείς να μείνεις μόνη σου. Οι δεσμοί με το παρελθόν εμποδίζουν την εξέλιξή σου ενώ το "να κάνεις σχέσεις-σκαλοπάτια", σίγουρα θα σε πληγώσει παρά θα σε λυτρώσει.

Ακούστε τις υπόλοιπες συναισθηματικές "άγκυρες" που σας κρατούν μακριά από την θαυμάσια σχέση που ονειρεύεστε στο podcast που ετοίμασαν ο Νικόλας Ουρανός, Ειδικός Σχέσεων και ιδρυτής της Ακαδημίας Σχέσεων και η Τζιλ Δούκα Ομιλήτρια Διεθνούς φήμης και συγγραφέας κάνοντας κλικ εδώ https://soundcloud.com/lovecast11/11a

Βρείτε τον Νικόλα:
www.nikolasouranos.com
Στο facebook: http://www.facebook.com/nikolasouranos
Στο Twitter: https://twitter.com/nikolasouranos
Στο instagram: http://instagram.com/nikolasouranos

Βρείτε την Τζιλ:
https://www.youtube.com/user/TheJillDouka

Στο facebook: https://www.facebook.com/jill.douka
Στο Twitter: https://twitter.com/jill_douka
Στο instagram: http://instagram.com/jilldouka