«Mε χώρισε λίγες μέρες πριν τον γάμο: Νομίζω είχε παράλληλη σχέση»

«Mε χώρισε λίγες μέρες πριν τον γάμο: Νομίζω είχε παράλληλη σχέση»

Λίγο πριν τη μεγάλη μέρα μια αναγνώστρια ζει τον εφιάλτη κάθε γυναίκας

Μέσα από αυτή τη στήλη πολλές φορές σου λέμε να παρατηρείς τα σημάδια. Τόσο πριν τον χωρισμό όσο και μετά.
Πριν για να μπορεσεις να προλάβεις τις καταστάσεις και μετά για να μην μείνεις με απορίες ή για να μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου για τον χωρισμό. Διαβάστε το γράμμα που μας έστειλε ακόμη μία αναγνώστρια για τον σύντροφό που την άφησε λίγο πριν τον γάμο τους.


"Καλησπέρα σας. Ο λόγος που γράφω είναι γιατί ζω σε μία παράνοια αυτές τις μέρες. Εδώ και 5 χρόνια είχα δεσμό με έναν άνθρωπο που αγαπούσα και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο ήμουν αρραβωνιασμένη μαζί του. Ο αρραβώνας τελείωσε με ένα απλό τηλεφώνημα -ναι καλά ακούσατε-, όπου μου έλεγε ότι απλά πιέστηκε, δεν έχει πολλά λεφτά να κάνει οικογένεια και διάφορες δικαιολογίες. Δικαιολογίες τις λέω, γιατί όλες αυτές οι παράμετροι, οικονομικές, συναισθηματικές και το πόσο έτοιμοι ήμασταν, είχαν συζητηθεί άπειρες φορές και μαζί είχαμε καταλήξει σε κοινή βάση, για αυτό και προχωρήσαμε σε επισημοποίηση. Άρχισα στην αρχή να κατηγορώ τον εαυτό μου, ότι ίσως υπήρχε μεγάλο οικονομικό θέμα ή κάτι σοβαρό που δεν το ήξερα και έφταιξα, όταν μόλις πριν μια εβδομάδα φίλοι μου τον είδαν να κυκλοφορεί με καινούργια κοπέλα. Σημειώστε δε ότι ο χωρισμός έγινε περίπου πριν ένα μήνα, άρα δεν νομίζω να ερωτεύτηκε τόσο γρήγορα και το πιο πιθανό είναι να έτρωγα κέρατο από πριν, και ένας θεός ξέρει πόσο πριν. Θα μου πείτε γατί γράφω τότε; Διότι μέσα σε ένα μήνα κατέρρευσαν όλα όσα ήξερα για τη ζωή μου. Χωρίσαμε λίγες μέρες πριν τον πολιτικό γάμο, έμαθα ότι μου έλεγε ψέματα και τώρα μαθαίνω και για άλλη. Πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό ενώ πάω να σκάσω, και το μόνο που θέλω είναι να του σπάσω το κεφάλι; Τι να κάνω; Έχει διαλυθεί η ψυχολογία μου, η εμπιστοσύνη μου και γενικότερα ο εαυτός μου πάει περίπατο. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας και συγνώμη αν σας κούρασα".


Η γνώμη μας:

Παράνοια; Όχι αγαπητή αναγνώστρια δεν χρησιμοποιείς τη σωστή λέξη.

Θλίψη μπορεί ακόμη και απογοήτευση ή και θυμό. Παράνοια όμως όχι. Τα δεδομένα που μας εξήγησες δείχνουν έναν άντρα που σου δείχνει ξεκάθαρα τον χαρακτήρα του. Δεν σεβάστηκε τα χρόνια μαζί σου παρά σαν δειλός τελείωσε τον αρραβώνα σας από το τηλέφωνο γιατί δεν είχε δύναμη να σε αντιμετωπίσει. Γιατί το λες παράνοια και όχι δώρο Θεού που η σχέση τελείωσε και δεν είσαι πια στο πλάι ενός ανώριμου άντρα. Ανώριμου και εγωιστή και κατά πάσα πιθανότητα και άπιστου. Αν σε χώρισε πριν ένα μήνα και πριν ένα μήνα τον είδες με άλλη τότε μάλλον είχε έτοιμη την επονομαζόμενη καβάτζα του. Άλλα αυτό μην σε πληγώνει. Αυτό πρέπει να σε πάει χιλιόμετρα μακριά του.

Το ότι κατηγόρησες τον εαυτό σου είναι μια κλασική αντίδραση σε έναν χωρισμό, αλλά σε ρωτάμε τώρα... αν η ιστορία σου συνέβαινε σε μια φίλη σου τι θα της έλεγες εσύ; Να στεναχωρηθεί που έχασε κάποιον που δεν την σέβεται και κυκλοφορεί με νέα αγαπημένη πριν στεγνώσουν τα δάκρυά σου...;

Η γνώμη μας είναι να σταματήσεις να μαθαίνεις νέα του από γνωστούς, από το Facebook ή από όπου προέρχεται η πληροφόρησή σου για αυτόν και αφιερώσου στον εαυτό σου γιατί ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.
Ανανεώσου, βγες έξω, επέβαλλε τη λογική στην σκέψη του, απελευθέρωσε το φαντασμά του και έχε στο νου σου να προχωρήσεις όσο το δυνατό πιο σύντομα. Και όταν το κάνεις τότε φρόντισε να σε δει εκείνος με κάποιον στο δρόμο!

Διαβάστε ακόμη:

«Η συμπεριφορά του με μπερδεύει». Αγαπητή αναγνώστρια, εμάς δεν θα μας μπέρδευε καθόλου

Μέσα από αυτή τη στήλη πολλές φορές σας λέμε να κοιτάτε τα σημάδια. Τόσο πριν τον χωρισμό όσο και μετά.

Πριν για να μπορέσετε να προλάβετε τις καταστάσεις και μετά για να μην μένεις με απορίες ή για να μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου για τον χωρισμό.