Θες να χωρίσεις αλλά δεν μπορείς: Πώς να φύγεις από μια σχέση που έχει τελειώσει

Θες να χωρίσεις αλλά δεν μπορείς: Πώς να φύγεις από μια σχέση που έχει τελειώσει

Πες όχι στην ψυχολογική πίεση...

"Eίμαι σε σχέση με ένα αγόρι κατά 6 χρόνια μεγαλύτερο μου εδώ και τρία χρόνια. Τον αγαπάω πάρα πολύ όπως και αυτός, δυστυχώς, όμως, εδώ και 6 μήνες είμαι ερωτευμένη με άλλον. Δεν ξέρω τι να κάνω. Μίλησα στο αγόρι μου και του είπα την αλήθεια, αλλά δε θέλει να χωρίσουμε, επιμένει να είμαστε μαζί. Όλο αυτό εμένα με πνίγει θέλω όλο και πιο έντονα να χωρίσω και να είμαι με τον άλλον (με τον οποίο μιλούσαμε κρυφά πριν λίγο καιρό και τώρα περιμένει μήνυμα μου) Είμαι ξεκάθαρη με το αγόρι μου και δεν το δέχεται. Τι άλλο μπορώ να κάνω για να χωρίσω; Δεν παίρνει από λόγια και δεν θέλω να του φερθώ άσχημα, τόσα ζήσαμε μαζί".

Αγαπητή αναγνώστρια,
Οι αποφάσεις κάθε ανθρώπου είναι μια πολύ προσωπική απόφαση και πρέπει να γίνονται δεκτές χωρίς δεύτερη σκέψη από τους άλλους. Όπως εσύ πρέπει να δέχεσαι τις αποφάσεις του εκάστοτε συντρόφου το ίδιο πρέπει να κάνει και εκείνος τώρα. Προφανώς δεν περιμένεις από εμάς να σου πούμε να μείνεις σε μια σχέση σου που έχει τελειώσει. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να του πεις ξεκάθαρα για μια τελευταία φορά πως έχεις αποφασίσει να δώσεις τέλος στη σχέση σας και να απομακρυνθείς από εκείνον, αρνούμενη συναντήσεις. Δεν πρέπει να τον ξανασυναντήσεις και πολύ πιθανόν για ένα διάστημα να σταματήσεις και την τηλεφωνική επικοινωνία. Με το να παραμένεις κοντά του δεν βοηθάς εκείνον να καταλάβει ότι η σχέση σας έχει λήξει. Μην επιτρέπεις να σου ασκεί ψυχολογική πίεση και να σε κρατάει με τύψεις κοντά του γιατί χτίζεις μια σχέση με το συναίσθημα της λύπησης από την πλευρά σου, συναίσθημα που θα οδηγήσει με σιγουριά σε χωρισμό αργότερα.

Όσο για το νέο πρόσωπο που έχεις γνωρίσει η γνώμη μας είναι να ασχοληθείς με αυτό αφού κλείσεις το κεφάλαιο του αγοριού σου. Το "όλα ταυτόχρονα" δεν βγαίνει ποτέ σε καλό. Περισσότερο μπερδεύει παρά διευκολύνει.

Διαβάστε ακόμη:

Μπροστά στην αποκάλυψη της απιστίας: Τι να κάνεις με έναν άντρα που σου λέει ψέματα