Πώς θα ξεχωρίσεις έναν άντρα κολλημένο με τη μαμά του (ναι, ακόμα συμβαίνει!)

Πώς θα ξεχωρίσεις έναν άντρα κολλημένο με τη μαμά του (ναι, ακόμα συμβαίνει!)

Μάθε το έγκαιρα και απομακρύνσου όσο πιο νωρίς γίνεται

"Αγόρι μου, να θυμάσαι πάντα ότι καμία γυναίκα δεν θα σε αγαπήσει περισσότερο από τη μητέρα σου!", λένε οι περισσότερες παραδοσιακές μεσογειακές μανάδες στα αγόρια τους και εκεί αρχίζει το... δράμα το δικό σου. Η κτητικότατα της μάνας απέναντι στο αρσενικό παιδί της είναι κάτι βαθιά ριζωμένο στη νοοτροπία ειδικά της Ελληνίδας μάνας. Ένας άντρας που, παρά το γεγονός ότι έχει μεγαλώσει, εξακολουθεί να έχει εξάρτηση από τη μητέρα του είναι πρόβλημα στη σχέση. Πρόβλημα επειδή ξαφνικά θα κληθείς να βρεις διαύλους επικοινωνίας όχι μόνο με τον άντρα, αλλά και με τη μητέρα του. Καθόλου εύκολη αποστολή, αν σκεφτείς ότι η μητέρα του, επειδή σε βλέπει ανταγωνιστικά, δεν θα σου κάνει τη ζωή εύκολη.

Τι να περιμένεις
• Ότι θα παίρνει τηλέφωνο η μαμά του για να βλέπει αν φτάσατε στον προορισμό σας, αν επιστρέψατε, αν φάγατε για μεσημέρι.
• Ότι κάθε φορά που θα του σερβίρετε φαγητό θα σας λέει πόσο καλό είναι, αλλά ότι γίνεται καλύτερο αν προσθέσετε λίγο πιπέρι, που η μαμά του έλεγε ότι κάνει και καλό στην υγεία.
• Ότι όταν τσακώνεστε θα πηγαίνει να λέει τον πόνο του στη μαμά του και αυτή θα είναι ψυχρή μαζί σας στην επόμενη επικοινωνία που θα έχετε.
• Ότι αν αποφασίσετε να περάσετε κάποια μεγάλη γιορτή στο σπίτι των δικών σας γονιών, μπορεί και να τον βρείτε στην τουαλέτα να μιλάει στο κινητό στη μαμά του και να είναι βουρκωμένος.

Ενας τέτοιος άνδρας μπορεί να μην είναι το macho αρσενικό των φαντασιώσεών σου, αλλά, σύμφωνα με έρευνες, είναι από τους άνδρες που θα σεβαστούν περισσότερο τη φύση σου, γιατί έχουν μάθει να εκτιμούν την προσφορά της γυναίκας και να την περιποιούνται. Αυτό είναι πράγματι κάτι πολύ καλό, έως και σπάνιο.
Το στοίχημα βέβαια, είναι να αντιμετωπίσεις με στωική διάθεση τις στιγμές που η μαμά του θα είναι έντονα παρούσα στις μεγάλες αποφάσεις του καλού σου.

Πώς να τον... απογαλακτίσεις
• Εξήγησέ του ότι το γεγονός πως έκανε σχέση μαζί σου δεν ισοδυναμεί με προδοσία στη μαμά του. Για να το εμπεδώσει καλύτερα, εξήγησέ του με '"εικόνες", αν μπορείς, πόσο δύσκολη θα γινόταν η κοινή σας ζωή αν μπέρδευες συνέχεια και τους δικούς σου γονείς στη σχέση σας.
• Οταν είναι και η μητέρα του παρούσα ανοίξτε μια κουβέντα για να της δώσετε το ερέθισμα να περιγράψει τη σχέση της με τη δική της πεθερά και πώς την κούραζε ενδεχομένως η παρέμβαση της μητέρας του άνδρα της στη συζυγική της ζωή. Μετά αναλύστε τα συμπεράσματά σας στον καλό σας.
• Μιλήστε ανοιχτά στον αγαπημένο σας για τα σημεία της σχέσης του με τη μητέρα του που σας κάνουν να νιώθετε "ριγμένη".
• Προσέξτε πολύ τον τρόπο με τον οποίο μιλάτε για τη μαμά του, ακόμα και όταν παραπονιέστε για τις επεμβάσεις της. Θα πρέπει να του δείχνετε ότι τη σέβεστε.

Διαβάστε ακόμη:

Μήπως τους τρομάζεις; Οι 2 λόγοι που οι άντρες φοβούνται τη δέσμευση