Νηστεία και προσευχή

Νηστεία και προσευχή

Εσείς πότε θα κάνετε Ανάσταση;

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μία από τις πιο σημαντικές περιόδους νηστείας -και άσκησης της Χριστιανοσύνης. Η γιαγιά σας δεν έτρωγε ούτε λάδι, ενώ σας έπαιρνε μαζί της στην Εκκλησία για να ακούσετε μαζί το «Τροπάριο της Κασσιανής», «Τα Δώδεκα Ευαγγέλια» και να νιώσετε την κατάνυξη των ημερών.

Εάν μαζί με αυτό το θρησκευόμενο κλίμα υπολογίσετε τις ατελείωτες ώρες εργασίας που έχετε να καλύψετε στη δουλειά προκειμένου να πάρετε εκείνη την άδεια που ονειρεύεστε τόσο καιρό, το αμάξι που έχετε να πάτε στο συνεργείο, το ραντεβού στο κομμωτήριο, το Φ.Π.Α. που λήγει και τον Ερμή που έχει διαγνωσθεί ανάδρομος και ανάποδος, τότε οπλιστείτε με κουράγιο και "Everlast" γάντια του μποξ σαν του Μιχάλη Ζαμπίδη γιατί τα νεύρα σας αναμένεται να είναι πιο τεντωμένα κι από πόδια μπαλαρίνας σε σπαγγάτο.

Το μόνο που θα μπορούσε να απαλύνει τον πόνο σας για τα μαρτύρια που πέρασε ο Θεάνθρωπος και το θυμό σας για αυτά που σας παραμένουν, είναι ίσως μία αγκαλιά, ένα χάδι, άντε και κάτι παραπάνω από το σύντροφό σας που τόσο πεισματικά αρνείται να υποκύψει στον πειρασμό. Εσείς, σαν άλλη πρωτόπλαστη Εύα, του κάνετε την μία πρόσκληση- πρόκληση μετά την άλλη και εκείνος απαρνούμενος το ρόλο του Αδάμ, αρνείται πεισματικά ακόμα και να σας πιάσει το χέρι. Αυτό το κορμί μπορεί να είναι αμαρτωλά ζουμερό, αλλά έχει και τις απαιτήσεις του και ο λεγάμενος δε φαίνεται να τις λαμβάνει σοβαρά υπόψην.

Σταματήστε να τον κολάζετε μέρες που είναι με διάφανα δαντελωτά εσώρουχα, καλύψτε τα αβυσσαλέα ντεκολτέ που θα τον κάνουν να συνεχίσει τη νηστεία και μετά το Μεγάλο Σάββατο και πάψτε να του κλέβετε το Ευαγγέλιο από το κομοδίνο, αλλάζοντάς το με τη βίβλο του Κάμα Σούτρα. Αφήστε τον άνθρωπο να αγιάσει και περάστε τον προσωπικό σας Γολγοθά.

Άλλωστε μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται η Ανάσταση και το ίδιο σας εγγυώμαστε θα συμβεί και με εσάς!