Θέλεις το τέλειο πρώτο ραντεβού; Δες τι πρέπει να κάνεις και τι να ΜΗΝ κάνεις

Θέλεις το τέλειο πρώτο ραντεβού; Δες τι πρέπει να κάνεις και τι να ΜΗΝ κάνεις

Προσέχεις για να έχεις

Ξέρεις τώρα... Το να βγεις ραντεβού στις μέρες μας είναι κομματάκι δύσκολο να το πούμε; Θα το πούμε ακατόρθωτο για να είμαστε και μέσα! Οπότε λοιπόν, όταν καταφέρεις έναν άντρα να σου ζητήσει ραντεβού οφείλεις να είσαι τέλεια και πάνω απ' όλα Κυρία! Θα μας πεις τώρα, γιατί να προσπαθείς μόνο εσείς και όχι και εκείνος, αλλά βρε κορίτσι μου εδώ είμαστε γυναίκες και εσένα θέλουμε να επιμορφώσουμε. Σίγουρα η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική, και δεν εννοούμε μόνο από την άποψη της εμφάνισης. Βασικά αν μας ρωτάς, το ζητούμενο είναι να μπορέσεις να κατακτήσεις το ραντεβού σου με το πνεύμα, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σου, κι αν όλα αυτά εμπεριέχονται σε ένα περιποιημένο και όμορφο πακέτο ακόμα καλύτερα. Οπότε λοιπόν, ναι μεν στο πρώτο ραντεβού οφείλεις να είσαι ο εαυτός σου, αλλά καλό θα ήταν να μην είσαι τόσο... πολύ! Εγκράτεια, διακριτικότητα και πάνω απ' όλα γοητεία. Εδώ λοιπόν σου έχουμε ένα manual με τα ναι και όχι του πρώτου ραντεβού, για να είσαι σίγουρη ότι θα υπάρξει και δεύτερο.

Τα όχι:

1. Μην είσαι πολύ σοβαρή: Το θέμα είναι να υπάρχει ισορροπία. Μην προσπαθείς να το παίξεις κάτι που δεν είσαι γιατί σίγουρα θα φανεί αστείο και ανόητο. Για παράδειγμα, αν εκείνον τον γοήτευσε η ενέργεια και το χιούμορ σου, και στο πρώτο ραντεβού εσύ φοράς ένα προσωπείο καλόγριας σε συνδυασμό με femme fatale, ναι γίνεται, πώς περιμένεις ο χριστιανός να μη χάσει την μπάλα; Καλή η σοβαρότητα, αλλά αν δεν χαλαρώσεις δεν υπάρχει περίπτωση ούτε συζήτηση να τσουλήσει ούτε τελικά χημεία να υπάρξει. Δεν είπαμε να είσαι χαζοχαρούμενη, αλλά και η πολλή σοβαρότητα, στην προκειμένη σοβαροφάνεια, βλάπτει!

2. Αλλά μην είσαι και... κλόουν: Αν είσαι ο τύπος του Chandler από τα αγαπημένα Friends που κάθε φορά που νιώθει αμηχανία πετάει ένα σωρό, αστεία όπως εκείνος νομίζει, τότε σε παρακαλούμε θερμά, στην προκειμένη να προσπαθήσεις να μην είσαι ο εαυτός σου ή τουλάχιστον όχι τόσο πολύ! Θεμιττό το χιούμορ, σπάει και τον πάγο, αλλά αν ήθελε να παρακολουθήσει παιδική παράσταση θα πήγαινε κάπου αλλού. Έχει βγει για ποτό με γυναίκα και όχι με τον Μίστερ Μπιν οπότε άσε τα αστεία αμηχανίας στην άκρη, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνεις κουραστική και γκαφατζού!

3. Και με ρέγουλα το ποτό: Ναι το ξέρουμε νιώθεις αμηχανία. Ναι επίσης ξέρουμε ότι έχεις ανάγκη να χαλαρώσεις και να σταματήσει η καρδιά σου να χτυπάει σαν ταμπούρλο! Αλλά το να κατεβάσεις ένα κιλό κρασί ή 4 ποτά σε μία ώρα πίστεψέ μας δεν θα σε βοηθήσει! Όσο και να μη σε πιάνει το ποτό, όσο κι αν στα φοιτητικά σου χρόνια κατέβαζες τις βότκες σαν νεράκι, πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι αφενός δεν είσαι πια παιδούλα και αφετέρου δεν υπάρχει λόγος να τρομάξεις τον άνθρωπο και να σε περάσει για αλκοολικιά, στην καλύτερη. Η αποθέωση δε, θα είναι να μεθύσεις κιόλας και να μην ξέρεις τι λες και τι κάνεις. Υπάρχει περίπτωση αν του αρέσεις πολύ, να σε ξαναπάρει τηλέφωνο, αλλά αν όχι;

4. Πείτε όχι στο σεξ: Μπορεί να είμαστε υπέρ του σεξ φυσικά, και να πρεσβεύουμε το αθάνατο ρητό, κάντε έρωτα όχι πόλεμο, αλλά όχι από το πρώτο ραντεβού, ή για την ακρίβεια όχι αν θέλεις να υπάρξει και δεύτερο. Όσο κι αν σου αρέσει, όσο σέξι κι αν τον βρίσκεις, και όσο κι αν και εκείνος ανταποκρίνεται, δεν υπάρχει λόγος να του... δοθείς με την μία! Γιατί κακά τα ψέματα, όσο παλιομοδίτικο κι αν ακούγεται αυτό, οι άντρες θέλουν, τουλάχιστον αρχικά, σεξ. Στο χέρι σου είναι να τον κάνεις να θέλει και κάτι άλλο. Και με το να κάνεις σεξ μαζί του από το πρώτο βράδυ, θα λέγαμε ότι δεν βάζεις, εχμ, γερά θεμέλια για μία πιθανή σχέση.

Τα ναι:

1. Να είσαι ειλικρινής: Το ψέμα είναι αφροδιασιακό, και αυτό το ξέρουμε όλοι. Επίσης το γεγονός ότι είσαι με έναν, ουσιαστικά άγνωστο, είναι όσο να πεις πρόκληση προκειμένου και υπερβολές να πεις αλλά και ψέματα! Ωστόσο, όσο κι αν εντυπωσιαστεί όταν ακούσει ότι χόμπι σου είναι ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο ή οτιδήποτε άλλο εξίσου... extreme, κάποια στιγμή μοιραία, όλα θα αποκαλυφθούν και τότε απλά θα γίνεις ρεζίλι! Αν φυσικά η επαφή σου δεν συνεχιστεί το κακό είναι κάπως μικρότερο, γιατί απλά θα σε θυμάται σαν μία μυθομανή που κάποτε γνώρισε! Αν όμως το ραντεβού αυτό δεν είναι ένα και το μοναδικό; Άντε να του εξηγήσεις μετά ότι η σπεσιαλιτέ σου δεν είναι η πάπια με πορτοκάλι αλλά τρέφεσαι αποκλειστικά με delivery!

2. Να ακούς: Όταν βγαίνεις με κάποιον υποτίθεται ότι θα πρέπει και να ακούς αλλιώς αν ήθελες μόνο να μιλάς πήγαινες και σε ψυχαναλυτή! Αυτό που θέλουμε να πούμε, με απλά λόγια, είναι ότι αν αρχίσει να μιλάει για τον εαυτό του ή τη δουλειά του, κάνε μία προσπάθεια να δείξεις ενδιαφέρον, που μπορεί και όντως να δείξεις δηλαδή. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μιλάς και ο άλλος να σκυλοβαριέται! Πιστέψέ μας...

Ποια μέρα της εβδομάδας είμαστε πιο επιρρεπείς στο κέρατο;

3. Ζήτα ΕΣΥ δεύτερο ραντεβού: Αν περάσατε υπέροχα και δεν βλέπεις την ώρα να τον ξαναδείς, ζήτα εσύ ένα δεύτερο ραντεβού! Το πολύ πολύ να πει όχι! Μισή ντροπή δική σου και μισή δική του. Αν και δίνουμε πολύ λίγες πιθανότητες να αρνηθεί, γιατί ακόμα και βαρετή μέχρι θανάτου να σε βρήκε, σίγουρα ένα σεξ θα θέλει να το κάνει! Οπότε είναι στο χέρι σου αν με την πρώτη δεν τον γοητεύσες, να το κάνεις με τη δεύτερη!

Ποια είναι η απόλυτη στάση για να διαρκέσει το σεξ περισσότερο;